Acasă Sport Dakar 2021 / Etapa a 6-a, scurtată din „motive de siguranță“

Dakar 2021 / Etapa a 6-a, scurtată din „motive de siguranță“

Parcursul etapei a şasea a Raliului raid Dakar 2021, care e programată vineri între localităţile Al Qaisumah şi Ha’il, din Arabia Saudită, a fost scurtată „din motive de siguranţă”, au anunţat joi organizatorii.

Zeci de concurenţi se aflau încă pe traseul etapei a cincea în momentul anunţului, la căderea nopţii, când vremea se înrăutăţea în apropierea localităţii Al Qaisumah. Etapa a şasea trebuia să aibă iniţial 448 km cronometraţi şi o lungime totală de 792 kilometri.

Organizatorii au decis să decaleze startul şi să reducă lungimea probelor speciale pentru a lăsa mai mult timp concurenţilor întârziaţi, anunță Agerpres.

Proba cronometrată a fost scurtată cu 100 de kilometri, înlăturându-se unul dintre punctele obligatorii de trecere.

Cea de-a 43-a ediţie a Raliului Dakar a debutat pe 3 ianuarie, la Jeddah, în Arabia Saudită, şi se va încheia tot acolo, pe 15 ianuarie.

Francezul Stephane Peterhansel este lider la auto, iar argentinianul Kevin Benavides conduce la moto după cinci etape. România are trei reprezentanţi în Arabia Saudită, Emanuel Gyenes la moto (locul 33) şi echipajul Claudiu Barbu/Marius Lupu la vehicule lejere/SSV (locurile 47, respectiv 30).

Citește și: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc! Anunț încurajator al organizatorilor

Exit mobile version