Acasă Sport Anunţ îngrijorător CIO: Halterele şi-ar putea pierde statutul de sport olimpic

Anunţ îngrijorător CIO: Halterele şi-ar putea pierde statutul de sport olimpic

Halterele şi-ar putea pierde statutul de sport olimpic, în funcţie de evoluţiile viitoare ale anchetei în ceea ce priveşte corupţia din cadrul Federaţiei internaţionale (IWF), anunţă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

Un raport independent publicat săptămâna trecută a evidenţiat zeci de ani de corupţie şi fraudă sub conducerea fostului preşedinte al IWF, ungurul Tamas Ajan. Acesta este acuzat că ar fi acoperit cazuri pozitive de dopaj şi ar fi retras milioane de euro în numerar din costurile Federaţiei internaţionale de haltere, informează hotnews.ro.

„Suntem profund îngrijoraţi şi şocaţi de acest raport şi de amploarea activităţilor descrise în domeniul antidoping şi guvernare. Am precizat foarte clar că, pe baza rezultatelor şi concluziilor Comisiei de Supraveghere a IWF ne vom rezerva dreptul de a lua măsuri de anvergură, inclusiv de a examina problema halterelor în programul Jocurilor Olimpice”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

În urma acelor dezvăluiri, Tamas Ajan (81 ani), care a condus timp de două decenii Federaţia internaţională de haltere, s-a retras provizoriu, iar apoi şi-a prezentat demisia.

Thomas Bach a adăugat, totodată, că CIO nu va acorda nicio acreditare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citeşte şi: MotoGP / Campionatul Mondial va debuta în Spania, la Jerez, pe 19 iulie

Exit mobile version