Acasă Sport Canotaj / Elisabeta Lipă: Mă bucur că avem posibilitatea de a ne...

Canotaj / Elisabeta Lipă: Mă bucur că avem posibilitatea de a ne reorganiza

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a salutat reluarea pregătirilor pentru sportivii români de performanţă cu începere din 15 mai.

„Nici nu vă imaginaţi cât de mult am aşteptat acest răspuns după toate apelurile pe care le-am făcut în toată această perioadă! Mă bucur enorm că Preşedintele României ne-a dat această posibilitate ca, de la 15 mai, să ne reorganizăm. Bineînţeles, cu măsurile de siguranţă impuse de către autorităţi. Termenul de cantonament este în general sinonim cu stricteţea, pentru că nu poţi face sport de performanţă aşa oricum. Îi mulţumesc Preşedintelui Klaus Iohannis că a înţeles situaţia şi ne lasă să funcţionăm respectând măsurile de rigoare!”, a declarat Elisabeta Lipă.

Componenţii loturilor naţionale de canotaj s-au pregătit acasă în ultimele două luni, însă sub stricta supraveghere a antrenorilor. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că după data de 15 mai toți sportivii îşi vor relua pregătirea la Complexul Sportiv Naţional Snagov.

„Avem obiective mari și în acest an”

După amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, canotorii vor avea un sezon competiţional aproape complet, în care vor lua parte la Campionatele Europene U23, Campionatele Europene de juniori şi seniori.

„Avem în faţa noastră trei Campionate Europene la diferite categorii, programate pentru toamna acestui an. Având în vedere că virusul pare să fie acum sub control în mai multe ţări din Europa, sunt convinsă că acestea se vor desfăşura aşa cum sunt programate. Avem, aşadar, obiective mari şi în acest an, chiar dacă nu mai avem Olimpiadă. Din acest motiv este crucială reînceperea cantonamentului. Nu poţi să te antrenezi acasă la fel ca atunci când faci parte dintr-o echipă. Ai nevoie de un program strict, de coechipierii lângă tine şi un ţel pentru care să lupţi!’‘, a mai spus președintele Federaţiei Române de Canotaj.

Canotajul este disciplina cu cel mai mare succes pentru România în 2019. S-au obținut peste 30 de medalii: 13 de aur, 9 de argint şi 8 de bronz, anunță Agerpres.

Nu mai puţin de şapte echipaje s-au calificat deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo: patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin.

Citește și: Ciclism / Se știe noul calendar World Tour! Vezi ce tururi se mai desășoară în 2020!

Exit mobile version