Acasă Sport Ionuț Stroe: Toată lumea a înţeles că prioritară este sănătatea sportivilor

Ionuț Stroe: Toată lumea a înţeles că prioritară este sănătatea sportivilor

Ministrul Tineretului şi Sportului (MTS), Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021 era de aşteptat având în vedere pandemia de coronavirus. De asemenea, acesta a precizat că sănătatea sportivilor trebuie pusă mai presus de toate.

„Amânarea Jocurilor Olimpice, la fel ca în cazul EURO 2020, era de aşteptat, dată fiind evoluţia destul de gravă a crizei coronavirusului. Este o măsură care a fost cerută în primul rând de sportivi, dar şi de foarte multe ţări, dintre cele mai puternice care participă la JO. Toată lumea a înţeles că înainte de toate trebuie pusă sănătatea sportivilor, a staff-urilor, dar şi a spectatorilor”,a declarat Ionuț Stroe.

„Nu vrem să vedem sportivi bolnavi”

Ministrul a subliniat faptul că Centrele Sportive Naţionale vor rămâne închise.

„Ni se confirmă ca deciziile luate de România deja de câteva săptămâni, de a suspenda activitatea, atât la nivel de competiţii, dar şi la nivelul pregătirii centralizate a loturilor naţionale, au fost întemeiate şi binevenite. Nu vrem să vedem sportivi bolnavi, preferăm să îi avem sănătoşi pentru performanţe viitoare. Noi suntem cu toate Centrele Sportive Naţionale închise încă de la finalul săptămânii trecute şi aşa vom rămâne.

Aş vrea să le mulţumesc şi sportivilor şi antrenorilor care mi-au transmis direct sugestiile lor în această perioadă. Îi felicit că au ales să gestioneze responsabil această situaţie de criză şi să pună în momentele acestea dificile sănătatea lor mai presus de orice rezultat sau medalie. Trăim vremuri care ne pun pe toţi la încercare, la nivel psihic, moral, dar şi ca societate. E timpul să acţionăm solidar, în echipă, iar oamenii din lumea sportului înţeleg jocul de echipă cel mai bine„, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.  

Citește și / Mihai Covaliu: Era de așteptat ca Jocurile Olimpice să se amâne

Exit mobile version