Acasă Sport Vasile Cîtea: Este o mare bucurie că avem deja un reprezentant la...

Vasile Cîtea: Este o mare bucurie că avem deja un reprezentant la JO

Cosmin Gîrleanu este primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.l-a învins la puncte (decizie 3-0) pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală și astfel a primit biletul pentru Olimpiadă.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a declarat, marţi, că obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de către Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg) reprezintă o mare bucurie. De asemenea, acesta a subliniat faptul că obiectivul României pentru Tokyo este doar pe jumătate îndeplinit.

„Am reuşit să calificăm un sportiv, pe Cosmin Gîrleanu, la categoria 52 de kilograme. Este o mare bucurie, dar mai aveam încă doi cu şanse reale de calificare, este vorba despre Paul Arădoaie (categoria 81 kg) şi Claudia Nechita (57 kg), ei urmau să se bată, dar s-a închis turneul de la Londra. Nechita chiar mai avea doar un meci ca să se califice. Dar să vedem ce se întâmplă cu turneul”, a afirmat Cîtea.

„Era de aşteptat să se califice Cosmin. Practic el e unul dintre cei trei care aveau şanse la calificare din lotul nostru, alături de Jitaru şi Arădoaie. Obiectivul nostru e pe jumătate îndeplinit, având în vedere că am calificat doar un sportiv, dar în acelaşi timp şi competiţia a fost pe jumătate disputată. Eu sunt foarte mulţumit însă de calificarea lui Cosmin, emoţiile au fost mari. Dacă se mai continua puţin competiţia apuca să boxeze şi Nechita, se califica şi ea şi atunci era obiectivul îndeplinit. Aşa, aşteptăm să vedem ce se întâmplă, dacă nu, încercăm la turneul mondial de la Paris„, a adăugat preşedintele FRB.

Turneul preolimpic de la Londra, întrerupt de coronavirus

Grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a decis să întrerupă turneul preolimpic european de la Londra din cauza pandemiei de coronavirus.

„Păstrarea bunăstării sportivilor, oficialilor şi celorlalţi participanţi este principala prioritate a BTF (grupul de lucru pentru box din cadrul CIO). Am decis azi suspendarea evenimentului, din cauza restricţiilor tot mai mari de deplasare în lume şi a măsurilor de carantină, pentru a permite participanţilor din 60 de ţări să îşi adapteze programul de călătorie şi să revină în ţările lor”, se arată în comunicat.

De asemenea, au fost suspendate şi turneele preolimpice de la Buenos Aires (finalul lunii martie şi începutul lui aprilie) şi Paris (mai).

Lotul României aflat la Londra este format din 7 sportivi şi 2 sportive: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg), Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg), Paul-Andrei Arădoaie (81 kg), Daniel Burciu (cat. +91 kg), Cristian-Răzvan Filip (cat. 91), Maria Claudia Nechita (57 kg) şi Cristina Cosma (cat. 60 kg).

Turneul de la Londra, care era găzduit de Copper Box Arena, reunea circa 350 de pugilişti şi pugiliste din peste 40 de ţări.

Exit mobile version