Acasă Sport Un echipaj românesc a acces în finala Mondialelor U23

Un echipaj românesc a acces în finala Mondialelor U23

Florin Sorin Lehaci şi Dumitru Alexandru Ciobică s-au calificat direct în finală
Florin Sorin Lehaci şi Dumitru Alexandru Ciobică s-au calificat direct în finală

Un echipaj românesc s-a calificat direct în Finala A de la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret (Under 23), găzduit de Sarasota-Bradenton (Florida / SUA). Alte două formaţiuni româneşti au acces în semifinale, un echipaj a ajuns în sferturi de finală, iar două vor evolua în recalificări, după prima zi a întrecerilor, informează Agerpres.

Astfel, echipajul masculin de dublu rame, format din Florin Sorin Lehaci şi Dumitru Alexandru Ciobică, s-a calificat direct în finala A, după ce a câştigat seria cu cel mai bun timp din calificări.

Pe lângă aceştia, Mihai Chiruţă s-a calificat în sferturile de finală la simplu masculin, după ce s-a clasat pe locul 2 în seria sa, în timp ce echipajul masculin de patru rame, compus din Bogdan Baitoc, Alexandru Laurenţiu Danciu, Alexandru Chioseaua şi Ciprian Huc va evolua în recalificări, după ce au terminat pe locul 4 în serie.

Tot în recalificări vor evolua şi fetele de la patru vâsle (Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu, Tabita Maftei), după ce s-au clasat pe locul 3 în serie. La simplu feminin – categorie uşoară, Iuliana Elena Mihai s-a calificat în semifinale, după ce s-a impus în seria sa cu al doilea timp al tuturor celor trei serii.

România participă cu 34 de sportivi şi 8 echipe la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tinereu Under-23, între 24 şi 28 iulie, la Sarasota.

Exit mobile version