Acasă Sport Fotbal / Mateiu, Bărbuţ şi Roman, în echipa etapei a 2-a

Fotbal / Mateiu, Bărbuţ şi Roman, în echipa etapei a 2-a

Trei „lei“ au convins în meciul cu Dinamo
Trei „lei“ au convins în meciul cu Dinamo

LPF a anunţat astăzi jucătorii care au impresionat în runda a doua şi a întocmit şi „unsprezecele“ ideal. Printre jucătorii aleşi de LPF s-au numărat şi trei dintre fotbaliştii Universităţii Craiova, care au contribuit din plin la victoria obţinută pe terenul lui Dinamo.

Iată cum arată echipa etapei:

PORTAR
Mihai Aioani (Chindia Târgovişte / 19 ani / două jocuri)
 – A avut șapte intervenţii decisive, fiind învins doar de geniul lui Eric de Oliveira. Este un alt jucător din Liga 1 care poate fi o soluţie pentru selecţionata U 21 a României.
 

FUNDAŞI
Andrei Miron (FC Botoşani / 25 de ani / două jocuri)
 – A făcut un meci fără greşeală în defensivă, iar în atac şi-a pus în valoare jocul foarte bun de cap, reuşind golul prin care moldovenii au egalat rapid.
Marius Constantin (Gaz Metan / 34 de ani / două jocuri) – A coordonat excelent defensiva în derby-ul Sibiului, iar rezultatul s-a văzut. În plus, a şi transformat un penalty. Este fotbalistul activ cu cele mai multe sezoane pe prima scenă (18)!
Mike Cestor (CFR Cluj / 27 de ani / un joc) – A debutat la CFR pe un post inedit, fundaş stânga. S-a achitat excelent de sarcinile trasate de antrenor. Mai mult, şi-a trecut numele şi pe lista marcatorilor.
 

MIJLOCAŞI
Eric de Oliveira (Viitorul / 33 de ani / două jocuri) 
– Continuă cursa pentru depăşirea recordului „all-time” de goluri marcate de un străin, ultima reuşită ducându-l la doar trei lungimi de prima poziţie deţinută de Wesley.
Enriko Papa (FC Botoşani / 26 de ani / două jocuri) – Titular în acest început de sezon, mijlocaşul moldovenilor se completează excelent cu Rodriguez la centrul terenului. A marcat unul dintre cele mai frumoase goluri din această etapă.
Alexandru Mateiu (U Craiova / 29 de ani / 2 jocuri) – A făcut o mare risipă de efort. A fost dirijorul oltenilor de la centrul terenului, de la el pornind majoritatea acţiunilor ofensive. Şi-a trecut în cont o pasă decisivă.
Cătălin Itu (CFR Cluj / 19 ani / două jocuri) – Deşi s-a aflat pe teren doar o repriză, tânărul jucător clujean a bifat două premiere: primul gol din carieră în CASA Liga 1 şi prima pasă decisivă.
 

ATACANŢI
Cristi Bărbuţ (U Craiova / 24 de ani / două jocuri)
 – Raidurile sale au pus mari probleme adversarilor. A marcat şi un gol, al 12-lea în 139 de meciuri pe prima scenă.
Mihai Roman II (U Craiova / 27 de ani / două jocuri) – A câştigat multe dueluri cu fundaşii adverşi. A marcat pentru a 37-a oară în principala competiţie internă din România.
Adrian Păun (CFR Cluj / 24 de ani / un joc) – Crescut în curtea clujenilor, în tricoul cărora se află la al șaptelea sezon pe prima scenă, a fost pentru întâia oară căpitan într-un meci de campionat, iar asta l-a responsabilizat şi mai mult, fapt dovedit şi de evoluţia din teren: contribuţie decisivă la toate cele patru goluri izbutite de CFR!
 

ANTRENORUL ETAPEI
Dan Petrescu (CFR Cluj / 51 de ani)
 – Campioana a intrat foarte motivată pe teren şi a rezolvat meciul încă din prima repriză. Remarcabil modul cum a tratat fazele fixe, clujenii dovedind că s-au pregătit special pentru astfel de momente.

Exit mobile version