Acasă Sport Faceţi spectacol cu Sabail!

Faceţi spectacol cu Sabail!

Alb-albaştrii sunt obligaţi să se califice în turul II preliminar şi să mulţumească publicul craiovean (Foto: Alex Vîrtosu)
Alb-albaştrii sunt obligaţi să se califice în turul II preliminar şi să mulţumească publicul craiovean (Foto: Alex Vîrtosu)

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FK Sabail, confruntarea contând pentru manşa a doua a turului I preliminar al Ligii Europa. Alb-albaştrii pornesc cu un avantaj de un gol, după ce s-au impus săptămâna trecut la Baku cu 3-2. În ciuda acestui fapt, antrenorul Corneliu Papură nu concepe să-şi vadă elevii relaxaţi şi să pună astfel în pericol calificarea în faza următoare a competiţiei.

„Nu ne aşteaptă un meci uşor. Cu toate că am făcut un meci bun în prima manşă, trebuie să fim foarte atenţi şi să rămânem concentraţi pentru a ne califica. Acesta este singurul obiectiv, pentru că dacă ne gândim că suntem calificaţi greşim. Trebuie să rămânem concentraţi la maximum pentru a ne califica uşor, chiar dacă avem avantaj un gol. Meciul cu Sabail, unul de cupe europene, nu poate fi considerat un antrenament pentru meciul cu Dinamo. Sub nicio formă! Trebuie să fim atenţi pe jucătorii lor din atac şi nu trebuie să ne concentrăm numai pe un anumit jucător. Agabala Ramazanov (autorul golurilor azerilor din tur – n.r.) s-a aflat la finalizare pe o fază fixă, iar al doilea gol l-am primit pe o centrare, a fost o nesincronizare a apărătorilor noştri, ne-a prins pe pas greşit, descoperiţi“, a motivat tehnicianul Ştiinţei.

Am primit câte două goluri în primele meciuri, dar depinde cum priviţi lucrurile. Dumneavoastră priviţi partea goală a paharului. Puteaţi spune şi că am marcat câte trei goluri. E o chestie doar de nuanţă, dar, într-adevăr, ar fi foarte bine să evităm golurile pe care le-am primit pe faze fixe, pentru că puteau fi evitate uşor. Trebuie să ne concentrăm şi am lucrat pentru lucrul ăsta. Sper ca la meciurile viitoare să nu mai facem erori pe fazele fixe ale adversarului“, a declarat Papură.

Acesta a spus că speră într-un joc spectaculos şi astfel să nu i se mai ceară demisia din tribune: „Sper ca jocul să fie mai atractiv de data asta şi să nu mai ceară demisia. Încerc să mă detaşez şi să ajut echipa aşa cum pot, din postura de antrenor“.

„Cei care intră pot fi mai buni decât cei cu care am început“

Papură crede că jucătorii încă suferă la capitolul omogenitate şi cere suporterilor mai multă răbdare.

„În afară de Baicu şi Mihăilă, au mai apărut încă doi accidentaţi: Alex Ioniţă şi Stephane Acka. Nu este uşor ca antrenor. Îţi doreşti tot timpul să ai o formulă de echipă apropiată de cea a meciului pe care-l joci înainte. La meciul cu Clinceni am schimbat iarăşi din jucători, am avut trei debutanţi, plus câţiva nou-veniţi şi nu este uşor. E destul de greu să ai o relaţie foarte bună de joc, pentru că băieţii nu se cunosc atât de bine. Una este să joci şapte-opt meciuri în aceeaşi formulă şi alta este să schimbi la fiecare meci primul unsprezece. Cred că avem în lot jucători buni şi se vor acomoda şi nu se va simţi lipsa vreunui fotbalist. Cei care intră pot fi mai buni decât cei cu care am început“, a spus Papură.

„În Europa League nu eşti pus la perete de nicio regulă“

Strategul Ştiinţei a admis că este mult mai uşor să întocmească primul unsprezece în Europa League, decât în Liga I.

„Este mai uşor de întocmit echipa în Liga Europa decât în Liga I. Aici nu eşti pus la perete de nicio regulă. Găsesc că este normal să pui în teren jucătorii cei mai buni, cei mai în formă, indiferent dacă sunt tineri sau mai experimentaţi. În campionatul intern este foarte greu, mai ales cu tinerii, pentru că sunt fluctuaţii de formă. Unii sunt depăşiţi de miza jocului uneori, mai ales acasă. Cu presiunea publicului, nu pot să ducă un meci important cu echipele titrate. Fizic îi putem controla, dar e vorba despre mentalul lor şi totul depinde de primele reuşite. Dacă publicul nu este în spatele lor, pierdem un jucător şi evoluăm în zece oameni“, a explicat Papură.

Întrebat dacă-l vom vedea pe teren pe Cicâldău sau decarul este pe picior de plecare, antrenorul Ştiinţei a răspuns: „Nu ştiu ce să vă spun despre plecarea lui Cicâldău. Eu sunt în afara discuţiilor. Se antrenează cu echipa, e dornic să joace şi este în lotul nostru pentru jocul de mâine (astăzi – n.r.)“.

Qaka: Rămânem concentraţi

Prezent la conferinţa de presă, mijlocaşul Kamer Qaka a fost pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorul său. Fotbalistul a spus că Universitatea Craiova va fi foarte concentrată în meciul cu Sabail şi va da totul ca să-şi mulţumească suporterii.

„Va fi un meci greu, cu o oponentă bună. Am făcut un meci în deplasare foarte bun, dar este important să rămânem concentraţi şi să dăm totul în cele 90 de minute rămase şi să ne calificăm în faza următoare a competiţiei. Oriunde mă pune antrenorul în teren încerc să dau cel mai bun randament, să ajut echipa. Sunt fericit aici. Totul este perfect pentru mine. Cred că avem o echipă foarte puternică şi mă ajută în noua poziţie din echipă. Nu mă gândesc la viitorul adversar din Europa, ci la primul meci, cel cu Sabail, pe care trebuie să-l câştigăm. Îmi doresc să marchez, şi nu doar un gol, dar o să vedem ce voi reuşi“, a punctat Qaka.

Exit mobile version