Acasă Sport Fotbal / „Leii“ au „mușcat“ din Sabail și sunt favoriți la calificare...

Fotbal / „Leii“ au „mușcat“ din Sabail și sunt favoriți la calificare (UPDATE)

Universitatea Craiova a reușit să-și confirme statutul de favorită și să se impună joi seară, cu scorul de 3-2, pe stadionul „Bayil“ din Baku, în fața azerilor de la FK Sabail. Meciul a contat pentru prima manșă a turului I al Ligii Europa. Este prima victorie a Craiovei în cupele europene după o „secetă“ de 26 de ani.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alexandru Mateiu, care a reluat spectaculos, de la 10 metri, o centrare venită de pe dreapta, de la Martic (’13, 0-1).

Azerii au egalat prin Agabala Ramazanov, care a profitat de neatenția fundașilor după un corner executat de pe dreapta de Cociuc și a șutat pe centru din mijlocul careului mare (’32, 1-1).

Știința a revenit în avantaj imediat după pauză, când Nicușor Bancu a trecut ca pe lângă jaloane de patru apărători azeri și a șutat de la 10 metri lângă bara din stânga (’51, 1-2).

„Leii“ au rezolvat partida din minutul 67, când Mihai Roman a împins mingea în plasă de la 5 metri, după un șut în blocaj al lui Bărbuț (’67, 1-3).

Sabail a reușit să reducă din handicap prin Agabala Ramazanov, cu o reluare din interiorul careului (’82, 2-3).

Sabail: Daniel Bozinovski – Urfan Apbaasov, Elvin Yunuszada, Shahriyar Rahimov (’84, Yagublu), Erico da Silva – Eugeniu Cociuc, Michael Essien (’60, Dylan Duventru), Rahid Amirguliyev – Mirabdulla Abbasov, Agabala Ramazanov, Billal Hamdi (’70, Fahmin Muradbayli). Antrenor: Aftandil Hajiyev.

„U“ Craiova: Mirko Pigliacelli – Ivan Martic, Renato Kelic, Stephane Acka, Nicușor Bancu – Antoni Ivanov, Alex Mateiu, Kamer Qaka – Cristian Bărbuț (’73, Alex Ioniță), Mihai Roman (’68, Fortes), Bogdan Vătăjelu (’90, Baiaram). Antrenor: Corneliu Papură. Corneliu Papură.

Cartonașe galbene: Erico ’72, Ramazanov ’87 / Martic ‘7.

Au arbitrat: Fyodor Zammit – Suncan Sultana, Theodore Zammit; Mario Apap (toți din Malta).

De remarcat debutul lui Ștefan Baiaram (foto mai jos, dreapta) în cupele europene la doar 16 ani și jumătate.

La finalul întâlnirii, grupul de suporteri ai Științei au oferit, pe teren, bere jucătorilor ca să „ude“ succesul, iar aceștia s-au stropit între ei.

Manșa a doua a confruntării vaavea loc joi, 18 iulie, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova.

Următorul meci oficial al Universității Craiova este programat duminică, de la ora 18.00, în Bănie, împotriva nou promovatei Academica Clinceni, în prima etapă a sezonului 2019/2020 din Liga I.

Exit mobile version