Acasă Sport Fotbal / Fiți mari și bucurați-ne din nou!

Fotbal / Fiți mari și bucurați-ne din nou!

Tricolorii mici trebuie să lupte cu încredere împotriva Germaniei (Foto: uefa.com)
Tricolorii mici trebuie să lupte cu încredere împotriva Germaniei (Foto: uefa.com)

Naționala de tineret a României ne-a demonstrat în faza grupelor de la Campionatul European Under 21 de ce este în stare și văzând potențialul, toți suporterii cred că băieții lui Mirel Rădoi pot termina pe podium turneul final din Italia și San Marino. Tricolorii mici pot face milioane de oameni fericiți astăzi, când vor lupta pentru un loc în finala de la Euro cu puternica formație a Germaniei. Meciul din semifinale are loc de la ora 19.00 (TVR), pe „Stadio Renato Dall’Ara“ din Bologna, și cu siguranță un număr impresionant de suporteri români vor fi prezenți în tribune și vor face o atmosferă foarte frumoasă.

Cred că avem şanse. Am văzut toate jocurie Germaniei, dar am fost dezamăgit de evoluția lor în meciul cu Austria, unde au făcut egal. Dar per total Austria putea să producă surpriza, să câştige. Germania este o echipă foarte puternică, au jucători experimentaţi, care au marcat. Atuul nostru este încrederea în echipă şi încrederea în ei. Calităţi avem. Noi avem o maturitate în joc, e total diferit faţă de ceea ce a arătat Serbia, chiar dacă Jovic a făcut un sezon foarte bun la Eintracht şi l-a luat Real Madrid, dar noi cred că formăm o echipă. Germania a făcut două meciuri bune, dar în al treilea joc a avut o cădere. Aşa că eu cred foarte mult că îi învingem. Fac un pariu că România câştigă“, a declarat fostul component al „Generației de Aur“, Dorinel Munteanu.

Înaintea ședinței de marți seară, tricolorii U21 au avut parte de o surpriză în cantonamentul lor din Bologna. Au primit, cu emoție, insignele cu însemnele olimpice și tricolorul, în urma calificării lor la Jocurile Olimpice 2020 din Japonia!

Cele două formații nu au indisponibili în lot.

Semifinala Euro U21 dintre Germania și România va fi condusă la centru de Orel Grinfeld, ajutat de Roy Hassan și Idan Yarkoni, toți din Israel. Al patrulea oficial este din Letonia, Andris Treimanis. Cei doi arbitri VAR sunt italienii Marco Guida și Michael Fabri.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Spania şi Franţa. Meciul lor este programat tot astăzi, dar de la ora 22.00, pe „Mapei Stadium – Citta del Tricolore“ din Reggio Emilia.

Exit mobile version