8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDefensiva Universităţii Craiova, în cifre

Defensiva Universităţii Craiova, în cifre

Universitatea Craiova a încheiat pe locul 4 un sezon început şi terminat prost. Chiar dacă a avut evoluţii bune şi foarte bune după etapa a 5-a până la finalul campionatului regular, cu mici excepţii, alb-albaştrii şi-au dezamăgit suporterii, terminând în afara obiectivului, având puţine reuşite în play-off.
Analizând Liga I, observăm că gruparea din Bănie stă bine la capitolul defensivă, cu toate că Donkor, Kelic şi Popa s-au făcut vinovaţi de multe fire de păr albe ale fanilor. În campionatul regular, Ştiinţa a încheiat pe locul trei, dar pe doi ca defensivă, cu 24 de goluri primite, după CFR Cluj, care a încasat numai 16, însă în play-off lucrurile s-au schimbat. Elevii lui Devis Mangia şi apoi ai lui Corneliu Papură au fost mai „permisivi“, iar adversarii au marcat de zece ori, şi astfel Craiova a coborât până pe locul 4, după CFR (4), FCSB (6) şi Viitorul (10), ultima având acelaşi număr de goluri primite, însă mai multe marcate.
De menţionat că din cele 34 de goluri încasate de Mirko Pigliacelli, patru au fost din penalti, numărul loviturilor de la 11 metri dictate împotriva „leilor“ fiind tot patru. Universitatea Craiova se află pe locul 12 într-un clasament al penaltiurilor dictate împotrivă, cele mai oropsite formaţii fiind Hermannstadt, cu 12 penaltiuri, şi Gaz Metan Mediaş, cu 10.

Pigliacelli, singurul integralist

Poarta Universităţii Craiova a fost asigurată în campionatul trecut doar de Mirko Pigliacelli, italianul fiind de departe cel mai bun transfer realizat de conducători la începutul anului competiţional, cu menţiunea că Devis Mangia a contribuit din plin la aducerea acestuia. Mirko a bifat 36 de meciuri şi 3.240 de minute, în timp ce principala sa rezervă, Laurenţiu Popescu, a fost doar pe bancă, iar Eduard Stăncioiu a fost bun doar pentru antrenamente. Pigliacelli este, de altfel, singurul fotbalist din Liga I care a jucat toate minutele.
Trecând la fundaşi, aici îl remarcăm pe Nicuşor Bancu în privinţa minutelor jucate, 2.916 (33 de meciuri), cu menţiunea că el a îndeplinit uneori şi misiunea de mijlocaş de bandă stângă. Topul minutelor realizate de apărători continuă astfel: Renato Kelic (2.418 minute/33 meciuri), Isaac Donkor (2.071/31), Tiago Ferreira (1.997/33), Ivan Martic (1.954/25), Marius Briceag (930/33), Radoslav Dimitrov (604/21), Florin Gardoş (342/9), Stephane Acka (268/6), Florin Borţa (248/6), Răzvan Popa (148/11).
Dintre aceştia au reuşit să marcheze Nicuşor Bancu (4), Ivan Martic (1) şi Renato Kelic (1), dar şi portarul Mirko Pigliacelli (1).

Bancu, lider la „galbene“

Nicuşor Bancu s-a remarcat şi la cartonaşe galbene primite. Astfel, Bancu, devenit căpitanul Craiovei după plecarea lui Alex Mitriţă la New York, a strâns nu mai puţin de 12 avertismente, următorii jucători din defensivă foarte sancţionaţi fiind Renato Kelic (10 galbene), Isaac Donkor (9), Ivan Martic (6), Marius Briceag (4), Mirko Pigliacelli (4), Radoslav Dimitrov (3) şi Tiago Ferreira (2).
La roşii, Universitatea Craiova a avut şapte fotbalişti cu câte un avertisment, dintre care fundaşii Renato Kelic, Marius Briceag, Tiago Ferreira, Ivan Martic şi Isaac Donkor, ceilalţi doi fiind mijlocaşii Matteo Fedele şi Alex Mitriţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS