6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Pliskova şi Nadal, învingători la Roma

Tenis / Pliskova şi Nadal, învingători la Roma

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, nr. 7 mondial, a câştigat duminică turneul WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 3.452.538 dolari, după ce a învins-o pe britanica Johann Konta, 42 WTA, cu 6-3, 6-4 după o oră şi 25 minute de joc. Pliskova a obţinut al treilea ei succes pe zgură şi cel mai important după cel de la Cincinnati în 2016. Cehoaica conduce acum cu 7-1 la meciurile directe cu Konta.
Konta, care a eliminat jucătoare ca Sloane Stephens, Venus Williams şi Kiki Bertens în drumul către finală, a rata şansa de a obţine prima ei victorie pe zgură.


La Roma s-a impus şi spaniolul Rafael Nadal (2 ATP), care a câştigat turneul ATP Masters 1.000, dotat cu premii totale de 5.207.405 euro, după o victorie în trei seturi în faţa liderului ATP, sârbul Novak Djokovic, cu 6-0, 4-6, 6-1. „Regele zgurii“ a cucerit, cu o săptămână înainte de Roland Garros, al nouălea său titlu la Roma, primul din acest an, şi al 81-lea din carieră, dintre care 34 sunt de categoria Masters 1.000, notează Agerpres.
Nadal devine deţinătorul recordului de titlu Masters 1.000, după ce până acum era la egalitate cu Djokovic, cu 33 fiecare.
Ibericul a fost impecabil în primul set, câştigat cu un 6-0 nemaiîntâlnit în cele 54 de confruntări anterioare cu Djokovic. Nadal i-a lăsat o mică speranţă sârbului în setul al doilea, iar Djokovic a profitat şi a câştigat cu 6-4, dar în decisiv, Nadal a accelerat din nou, iar Nole a cedat cu 1-6, resimţindu-se după meciurile dificile din sferturi, cu argentinianul Del Potro, şi semifinale, cu compatriotul acestuia Schwartzman.
Pentru Djokovic a fost a noua sa finală la Foro Italico, el având patru titluri cucerite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS