Universitatea Craiova a arătat o altă atitudine în ultimul meci al play-off-ului şi al sezonului, cu Viitorul, dar, în ciuda faptului că și-a anihilat perfect adversara în prima repriză și a controlat în mare măsură și ce a urmat după pauză, a ieșit de pe teren cu „buza umflată“. A fost 2-1 pentru trupa lui Gică Hagi în jocul de sâmbătă seară, de pe „Ion Oblemenco“, rezultat în urma căruia Știința a încheiat annul pe locul 4, mult sub așteptările suporterilor, care arată cu degetul și spre prestația slabă per amsamblu din play-off.

La începutul meciului, Alexandru Mateiu și Alexandru Cicâldău au primit trofee din partea „sUpporters“, primul fiind considerat „jucătorul anuluiׅ“, celălalt a fost recompensat pentru „golul sezonului“.

Am marcat cu fundașul, numai cu atacanții nu

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Ivan Martic, care a pătruns pe partea dreaptă și a șutat la colțul lung din interiorul careului de 6 metri (’16, 1-0).

În minutul 41 gruparea din Bănie a marcat din nou, prin Vali Mihăilă, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofside.

Viitorul a egalat grație unui autogol, Vali Mihăilă reluând greșit, în propria poartă, o minge bâlbâită de defensive în careu (’70).

Cum egalitatea de pe tabelă însemna și ratarea participării în cupele europene, craiovenii s-au avântat în atac și au sperat într-o minune, mai exact să marcheze Fortes, care portughezul a demonstrat, pentru a câta oară!, că nu este prieten nici cu mingea și nici cu golul.

Mai mult, pe fondul nervozității Tiago Ferreira a văzut just cartonașul roșu după un fault dur, de neînțeles, care nu-l caracterizează, asupra lui Cojocaru. Și pentru că tot am amintit de arbitrat, trebuie remarcată simpatia lui Marcel Bîrsan pentru Viitorul, altfel nu se explică multe din deciziile luate în anumite momente-cheie.

Oaspeții au dat lovitura în prelungiri, când Drăguș a scăpat pe contraatac, Bancu a ratat intercepția, iar atacantul Viitorului l-a executat pe Pigliacelli (’90+2).

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka, Ferreira, Bancu – Mateiu, Fedele (’76, Donkor), Cicâldău – Bărbuț, Cristea (’46, Fortes), Mihăilă (’87, Baicu). Antrenor: Corneliu Papură.

FC Viitorul: Cojocaru – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Houri, T. Băluță (’65, Artean), Vînă (’57, Tîrcoveanu) – I. Hagi, Rivaldinho (’82, Mladen), Drăguș. Antrenor: Gică Hagi.

Cartonașe galbene: Martic ’50, Bancu ’71, Fortes ’90 / Boboc ’72, Rivaldinho ’81.

Cartonaș roșu: Ferreira ’73.

Au arbitrat: Marcel Baîrsan – Radu Ghinguleac, Valentin Avram; Adrian Cojocaru.

Observatori: Paul Mincu, Aron Huzu.

Pentru Universitatea Craiova urmează un șir de analize și cu siguranță o curățenie în lot, lucruri confirmate și de antrenorul Corneliu Papură, și, sperăm noi, și o serie de transferuri făcute cu cap și cu simț de răspundere din partea celor abilitați. Între timp, suflarea alb-albastră devine susținătoarea Viitorului în finala Cupei României, întrucât câștigarea trofeului de către echipa lui Gică Hagi în dauna Astrei i-ar aduce și Craiovei o participare în Liga Europa. Finala Cupei României este programată pe 25 mai, de la ora 20.00, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti.

Pentru galerie foto, CLICK AICI.