21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal cu de toate pe „Aripile“. „GP“ a învins-o pe CSJ la penaltiuri şi joacă finala turneului zonal (VIDEO, FOTO - exclusiv)

Fotbal cu de toate pe „Aripile“. „GP“ a învins-o pe CSJ la penaltiuri şi joacă finala turneului zonal (VIDEO, FOTO – exclusiv)

Inspirate parcă din meciurile nebune din această săptămână din Liga Campionilor, formațiile de juniori sub 19 ani ale cluburilor CSJ Știința U Craiova și Academia „Gică Popescu“ au rivalizat astăzi, pe stadionul „Aripile“, şi au oferit un joc cu de toate: 6 goluri în timpul regulamentar, două bare, penalti ratat şi lovituri de departajare. Partida contând pentru semifinalele fazei zonale a Campionatului Naţional s-a încheiat cu victoria clubului de la „Hanul Doctorului“ cu scorul de 7-5.

A fost 3-3 în timpul regulamentar, după multe răsturnări de situaţie.
Gazdele au deschis scorul prin Adrian Furiș, cu un șut de la 14 metri la colțul din dreapta al porții, după o incursiune și o pasă a lui Ioana (’17, 1-0).


Replica „școlarilor“ a venit imediat, Albert Ispas șutând imparabil de la 12 metri (’19, 1-1).
„GP“ a preluat conducerea înainte de pauză, grație lui Mihai Mehedințeanu, care l-a executat pe Bosnea cu un șut puternic, superb, de la 17 metri (’43, 1-2).
La reluare, Academia a avut șansa de a se desprinde, dar Ispas a irosit o lovitură de la 11 metri, obținută de Negreț (’62), şi mai mult, i-a pus pe contraatac pe jucătorii CSJ-ului, iar Ricman i-a „pedepsit“ cu o reluare imparabilă de la trei metri, reluând lângă bara din dreapta (’63, 2-2).


Gazdele și-au trecut în cont apoi și o bară, la un șut superb al lui Robert Tudor, de la 18 metri (’69), şi au reușit să marcheze pentru 3-2 grație fundaşului advers Daniel Tudor, care a respins greșit, în propria poartă, o centrare venită din corner, de pe dreapta (’77, 3-2).
Lupta s-a încins spre final, „GP“ a avut și ea o bară, la un șut puternic, de la 23 de metri, al lui Lambu (’83), apoi Academia a reușit să egaleze în minutul 86, când Daniel Tudor a reluat imparabil cu capul, de la trei metri, după o centrare din corner de pe dreapta (’86, 3-3).


Conform regulamentului, cele două echipe au trecut direct la executarea loviturilor de departajare. Pentru CSJ au marcat Sorin Radu şi Daniel Croitoru şi au ratat Mario Neţoiu şi Alex Grigoraşcu. În replică, Academia „Gică Popescu“ a valorificat loviturile prin Cătălin Niţu, Mihai Mehedinţeanu, Ionuţ Zanfir şi Sebastian Preda, iar Daniel Tudor a ratat.

CSJ U19: Vlad Bosnea – Mihai Nicola (’35, Mario Nețoiu), Florin Tuică, Gabriel Pisică, Răzvan Gavrilescu (’65, Cosmin Pîrvulescu), Sorin Militaru (’46, Alex Mitru), Sergiu Ricman, Robert Tudor, Mario Ioana (’75, Daniel Cosma), Sorin Radu, Adrian Furiș (’87, Alex Grigorașcu). Antrenor: Alexandru Stoica.

„GP“ Craiova: Octavian Stoenac – Silviu Mihai, Cătălin Nițu, Andrei Pătra (’78, Florin Alexandru), Daniel Tudor, Andrei Mehedințeanu, Alberto Negreț (’75, Andrei Lambu), Ionuț Zanfir, Gabriel Stocheci (’52, Cristi Ciobanu), Albert Ispas (’80, Mihai Popa), Sebastian Preda. Antrenor: Gică Barbu.

Cartonașe galbene: Pisică ’72, Pîrvu ’89 / Nițu ’39, Ciobanu ’56.
Au arbitrat: Cristian Anghelina (Câmpulung) – Cristian Cosmescu (Pitești), Marin Nicolae (Pitești).

În cealaltă semifinală, ACS Poli Timișoara s-a impus în fața celor de la ASU Poli Timișoara cu scorul de 3-1.
Astfel, în finala turneului zonal, Academia „Gică Popescu“ va da piept cu ACS Poli Timișoara, meciul fiind programat sâmbătă, 11 mai, de la ora 12.00, pe stadionul „Aripile“.

Pentru galerie foto, CLICK AICI.

Începe şi zona de la Under 17

Tot sâmbătă va debuta şi turneul zonal de la Under 17, care va fi organizat tot la stadionul „Aripile“.
Iată programul jocurilor:
– etapa 1: sâmbătă, 11 mai – ora 14.00: CS Mioveni – Academia „Gică Popescu“, ora 16.00: Viitorul Argeş „Alexandru Duminică“ – Gaz Metan Mediaş.
– etapa 2: duminică, 12 mai – ora 12.00: echipa câștigătoare / semifinala 1 – echipa câștigătoare / semifinala 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS