10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVolei (m) / SCM „U“ Craiova a udat cu șampanie locul 3. Vezi cum au sărbătorit alb-albaștrii (VIDEO, FOTO)

Volei (m) / SCM „U“ Craiova a udat cu șampanie locul 3. Vezi cum au sărbătorit alb-albaștrii (VIDEO, FOTO)

Cu locul trei asigurat de ceva timp, voleibaliștii de la SCM „U“ Craiova au arătat ca sunt profesioniști și s-au impus categoric sâmbătă, în ultima etapă a sezonului din Divizia A1, cu 3-0 (25-8, 25-16, 25-18), în fața formației CSM București. În urma acestui loc trei, gruparea din Bănie și-a asigurat prezența în cupele europene, în Challenge Cup.

SCM „U“ Craiova: Rusmir Halilovic, Laurențiu Lică, Aleksandar Milivojevic, Facundo Imhoff, Filip Sestan, Răzvan Olteanu, Neven Majstorovic, Sergio Diaconescu.

La finalul întâlnirii, observatorul trimis de federațe i-a înmânat grupării din Bănie o cupă și diploma aferentă locului trei ocupat la finalul ediției 2018/2019 a Diviziei A1. Staff-ul tehnic și jucătorii de la SCM „U“ Craiova au primit, de asemenea, și medaliile de bronz, acestea fiind așezate la gâtul sportivilor de către directorul clubului , Nicolae Pascu.

Lică: A fost un sezon reușit

Căpitanul formației din Bănie, Laurențiu Lică, a fost foarte bucuros că el și colegii săi au avut ce sărbători și speră ca echipa să rămână în formula complete pentru sezonul următor și să fie puse și câteva „plombe“.

„Astăzi am întâlnit o echipă intrată în vacanță de câteva etape și chiar nu mă așteptam, pentru că ei mai aveau o o șansă să urce pe locul patru. Pentru noi nu a contat foarte mult acest meci, dar am ținut mult ca ultima impresie să fie bună, pentru că jucam în fața propriilor suporteri și voiam să primim aceste medalii încântați și bucuroși. A fost un sezon reușit din partea noastră, extrem de muncit. În play-off am încercat tot timpul să urcăm mai sus de locul trei, dar se pare că nu am putut să ținem pasul cu cele două forte ale campionatului. Suntem foarte încântați de realizarea noastră, deoarece Craiova termină din nou pe podium, după ce anul trecut am fost în afara lui. Nu concepeam să terminăm acest sezon fără o medalie la gât. Mi-aș dori ca toți cei care suntem acum la echipă să rămânem și să căutăm să ne întărim, dar nu pot să hotărăsc eu toate acestea“, a declarat Laurențiu Lică, pentru GdS.

Pascu: Am avut o echipă deosebită

La rândul său, antrenorul SCM „U“ Craiova, Dan Pascu, s-a declarant mulțumit de medalia de bronz și speră ca în noua ediție să alinieze o echipă cel puțin la fel de bună.

„Avem motive să ne bucurăm, pentru că am avut un sezon bun, spre foarte bun. Nu trebuie să uităm că am fost la un moment dat pe locul întâi, dar nu am reușit să ținem cadența cu cele două echipe foarte puternice, respectiv Galați și Zalău. Locul trei ne onorează și ne obligă pentru sezonul următor la mai mult. Locul trei este un loc bun pentru că și celelate echipe din play-off au avut valoare, iar faptul că este distanță destul de mare între noi și locul 4 demonstrează că ne-am făcut treaba foarte bine. A fost o surpriză plăcută din partea clubului să vină cu șampania, cu florile… Ne bucurăm mult de tot că suntem apreciați. Trebuie să spun că în acest sezon am avut o echipă extraordinară, o adevărată familie. Am avut o atmosferă foarte bună, o stare de lucru foarte bună, toți au fost motivați și și-au dorit să facă înaltă performanță. Am făcut meciuri deosebite, este adevărat că s-a mai întâmplat să jucăm și puțin mai slab în uneori, dar, per-total, trebuie să spun că am avut o echipă deosebită, poate cum nu am avut-o niciodată în ultimii ani. Tratativele au demarat și sper că o să păstrăm cât mai mulți dintre ei, în special din străini, dar, conform obișnuinței, jucătorii care vin la Craiova cresc în valoare și e mai greu să-i păstrăm“, a spus Pascu, evitând să se pronunțe asupra viitorului obiectiv: „Sezonul viitor depinde foarte mult de ce vor face și alte formații, de echipa pe care o vom construi noi. Sunt mulți factori și e prematur să ne facem calcule pentru sezonul următor. La ora actuală, din zvonurile care circulă în lumea voleiului, se pare că Galațiul își va face o superechipă de Liga Campionilor, Dinamo vrea o echipă foarte bună, Zalăul și CSM București – la fel, deci lupta va fi aprigă și campionatul următor“.

 

Pentru galerie foto, CLICK AICI.

Divizia A1, play-off

Etapa a 10-a (ultima): SCM „U“ Craiova – CSM București 3-0, ACSVM Zalău – Dinamo București 3-1, Steaua București – Arcada Galați 0-3.

Clasament final:

1. Galaţi 29 23 6 79:30 71
2. Zalău 29 24 5 78:29 69
3. Craiova 29 22 7 71:33 64
4. Dinamo 29 16 13 58:52 46
5. CSM Buc. 29 14 15 52:50 45
6. Steaua 29 12 17 44:63 32

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS