5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Cicâldău a adus lumina pe "Ion Oblemenco". Victorie mare cu Sepsi (GALERIE FOTO)

Fotbal / Cicâldău a adus lumina pe „Ion Oblemenco”. Victorie mare cu Sepsi (GALERIE FOTO)

Formația Universitatea Craiova a câștigat la limită, scor 1-0, partida susținută luni seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața echipei Sepsi Sf. Gheorghe, contând pentru etapa a 7-a din play-off-ul Ligii I. A fost un meci dominat de băieții lui Corneliu Papură, dar fără să etaleze un joc convingător în plan ofensiv și mult mai bun, mai exact în defensivă.

Alb-albaștrii au început bine meciul și au ratat ocazia de a deschide scorul în minutul 4, când Dimitrov a centrat bine de pe dreapta, iar Cicâldău a reluat cu capul de la zece metri, cu pământul, iar mingea a lovit transversala (‘4). După multe minute de acalmie, Universitatea a reușit să se apropie periculos de poartă prin Dimitrov, dar șutul acestuia a fost blocat, mingea a ajuns apoi la Fedele, care a reluat pe poartă dintr-o poziție incomodă, mingea poposind în brațele lui Fejer (’27).

Craiova a reluat bine și partea a doua, Dimitrov a fost servant pentru Cristea, care a reluat din prima, cu efect, sub transversală, dar Feher a fost la post (’48).

A urmat un șut puternic al lui Bancu (’55) și un gol de generic al decarului Științei. Cicâldău a primit o minge în marginea carelui mare și a „bubuit-o“ bine, mingea oprindu-se în colțul din stânga al porții, plonjonul lui Fejer fiind inutil (1-0, ’57).

Intrat în locul lui Cristea, Fortes și făcut simțită prezența în minutul 72, când l-a văzut ușor ieșit din poartă pe Fejer șiba încercat colțul lung fără preluare, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

„Leii“ au continuat cu șuturile de la distanță prin Drăghici (’83), apoi Kelic a reluat pe spate de la 12 metri, după un corner respins greșit de Fejer (’86), iar ultima încercare i-a aparținut lui Fortes, care a șutat peste poartă (’90+2).

„U“ Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Kelic, Bancu – Mateiu, Cicâldău, Fedele (’62, Drăghici) – Bărbuț, An. Cristea (’53, Fortes), Mihăilă (’86, Baicu). Antrenor: Corneliu Papură.

Sepsi: Fejer – de Moura, Diarra, Jovanovic (’48, Rudol), Abud – Vașvari, Karniski – Nouvier (’70, Mensah), Flores, Hamed – Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonașe galbene: Mihăilă ’78 / Flores ’15 Fejer ’48.

Au arbitrat: Horia Mladinovic – Mircea Orbuleț, Florin Păunescu; Ovidiu Mazilu.

Observatori: Zoltan Szekely, Dan Potocianu.

Universitatea Craiova ocupă locul trei în clasament, cu 36 de puncte, iar în runda viitoare va evolua tot pe „Ion Oblemenco”, împotriva echipei FCSB, disputa fiind programată duminică, de la ora 21.00.

Pentru galerie foto, CLICK AICI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS