14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Doi „lei“ în echipa etapei a 6-a din play-off / play-out

Fotbal / Doi „lei“ în echipa etapei a 6-a din play-off / play-out

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat astăzi componenţa echipei etapei a 6-a din play-off-ul şi play-out-ul Ligii I. Succesul înregistrat de Universitatea Craiova la Astra i-a readus pe olteni în primul unsprezece, lucru care nu se mai întâmplase din runda a doua, când ne făceau cinste Renato Kelic şi Alex Mateiu. De data aceasta, remarcaţii LPF-ului au fost Ivan Martic şi Vali Mihăilă, aflat la primul gol pe prima scenă.

Iată cum arată „unsprezecele“ LPF după runda a 6-a din play-off şi play-out:

PORTAR:
Cătălin Straton (Dunărea / 29 de ani / 20 jocuri) – Intervenţiile experimentatului portar al călărăşenilor, aflat la al 10-lea sezon pe prima scenă, au adus un punct grupării antrenate de Dan Alexa. Prinde pentru a cincea oară echipa etapei.

FUNDAŞI:
Ivan Martic („U“ Craiova / 28 de ani / 23 jocuri) – Revenit pe postul de fundaş dreapta, a dominat întreaga bandă. La una dintre urcările în atac a oferit o centrare perfectă de gol lui Mihăilă.
Bogdan Planic (FCSB / 27 de ani / 26 jocuri) – A avut mult de muncă în derby-ul de la Ovidiu, dar a făcut faţă cu brio, dovedind de ce este liderul defensivei roş-albaştrilor. De remarcat şi faptul că, de la meci la meci, se înţelege tot mai bine cu Iulian Cristea.
Radu Ştefăniţă Boboc (Viitorul / 19 ani / 20 jocuri) – Introducerea sa pe teren în partea secundă s-a dovedit a fi o mutare foarte bună făcută de antrenorul Hagi, deoarece a contribuit cu pasă decisivă la golul reuşit de dobrogeni.

MIJLOCAŞI:
Ricardinho Varzim (FC Voluntari / 25 de ani / 23 jocuri) – Folosit în linia mediană, portughezul şi-a pus şi mai mult în valoare calităţile ofensive. A înscris pentru a cincea oară în ediţia curentă, în care mai are în cont şi o pasă decisivă.
Mamoutou N’Diaye (Dinamo / 29 de ani / 11 jocuri) – Titularizat în premieră de către Mircea Rednic, a înscris singurul gol al meciului. Un fotbalist cu un fizic impunător, capabil să recupereze multe mingi la centrul terenului.
Marian Cristescu (Concordia / 34 de ani / 22 jocuri) – A marcat golul care la final le-a adus ilfovenilor un punct. A fost a 41-a reuşită în principala competiţie internă pentru mijlocaşul ajuns la 306 prezenţe în Liga 1.
Ianis Hagi (Viitorul / 20 de ani / 28 jocuri) – O nouă evoluţie consistentă pentru decarul dobrogenilor, care a reuşit al 10-lea gol din ediţia curnetă, ajungând la 20 de reuşite în 80 de jocuri pe prima scenă din România. Prinde pentru a treia oară echipa etapei în play-off.

ATACANŢI:
George Ţucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 25 jocuri) – A revenit pe teren şi a marcat din nou pentru clujeni, reuşita sa fiind a 18-a în ediţia curentă şi a 64-a pe prima scenă din România.
Valentin Mihăilă („U“ Craiova / 19 ani / 26 goluri) – A înscris în premieră pe prima scenă din România şi a devenit cel mai tânăr marcator din acest sezon. Este un fotbalist cu calităţi tehnice deosebite.
Harlem Gnohere (FCSB / 31 de ani / 27 jocuri) – Prinde pentru a opta oară echipa etapei în ediţia curentă, după ce a marcat al 15-lea gol din edția 2018-2019, egalând astfel performanța din sezonul trecut.

ANTRENORUL ETAPEI:
Gheorghe Hagi (Viitorul / 54 de ani) – Elevii lui Hagi merg mai departe cu seria excelentă din această primăvară şi continuă să spere la un loc pe podium. Nu întâmplător, Viitorul este echipa cu cele mai multe ocazii de gol pe meci din play-off (11).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS