10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie obținută cu forcepsul la Giurgiu. Papură a debutat cu bine

Fotbal / Victorie obținută cu forcepsul la Giurgiu. Papură a debutat cu bine

Universitatea Craiova a reușit să-și adjudece toate cele trei puncte puse în meciul cu Astra, de la Giurgiu, după ce s-a impus vineri seară, pe stadionul „Marin Anastasovici“, cu scorul de 1-0. A fost un joc destul de anost, în special în prima repriză, dar încheiat bine pentru gruparea din Bănie, care își va păstra cu siguranță locul trei și după această rundă a 6-a din play-off-ul Ligii I.

De menționat că a fost meciul de debut al lui Corneliu Papură pe banca Universității Craiova, el înlocuindu-l pe Devis Mangia, care și-a reziliat contractual la începutul săptămânii.

Prima repriză a fost de Liga a II-a

Cele două formații au început meciul cu o tatonare de câteva, vreo 45 mai exact, așa a părut prima repriză la ceea ce s-a jucat. Câteva „floricele“  ale lui Alibec, câteva și din partea lui Bărbuț, finalizate cam toate cu corner, mai multe încercări de șut ale lui Fedele, unul fiind la un pas să depășească peluza, și ceva atacuri ale alb-albaștrilor de care a avut grijă Fortes să nu aibă vreun efect pe tabela de marcaj.

A fost 0-0 la pauză, exact ce s-a jucat.

„Predator “ nu supără adversarii

În partea a doua lucrurile au stat cam la fel, cu o dominare sterilă a Universității. „Liniștea“ a fost stricată la o centrare venită de pe stânga pentru Cicâldău, care a reușit să șuteze pe lângă poartă din 6 metri, dar imediat a fost forfecat de Cestor, iar Chivulete a indicat penalti (’60). Lovitura și-a asumat-o Carlos Fortes și rău a făcut, pentru că a șutat prost, în picioarele lui Lazar, astfel că tabela a rămas tot „albă“ (’61).

De la venirea sa, „Predator“ nu s-a remarcat decât prin lipsa tehnicității, mulți suporteri începând să creadă că este un transfer ratat.

La două minute, Chivulete l-a avertizat cu galben pe Bancu pentru o simulare, deși ar fi trebuit să acorde o altă lovitură de la 11 metri, întrucât a fost călcat de fundașul Astrei (’63).

Mihăilă  a spart gheața

Universitatea Craiova a reușit în cele din urmă să marcheze, Martic a făcut o cursă pe dreapta și a centrat în careu, iar Mihăilă i-a luat fața lui Butean și a „înțepat“ mingea cu capul, de la 10 metri, lângă bara din stânga (’69, 0-1).

Pigliacelli, care a șomat aproape tot meciul, a scăpat la o fază ce nu anunța nimic, Alibec i-a pasat pe culoar lui Gheorghe, iar șutul acestuia dintr-o poziție excelentă a nimenit bara (’78).

Finalul de joc a fost dominat de Astra, care a căutat egalarea, dar fără să arate vreo forță ofensivă, trăind doar din sclipirile lui Alibec.

Astra: Lazar – Butean, Cestor, Bejan (’54, Erico), Radunovic – Moise, Pires, Roșu (’80, Zoua) – Alibec, Llullaku, Begue (’57, V. Gheorghe). Antrenor: Costel Enache.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka (’46, Donkor), Kelic, Bancu – Mateiu, Fedele (’70, Bic), Cicâldău – Bărbuț, Fortes, Mihăilă (’87, Meza Colli). Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonașe galbene: Alibec ’56 / Fortes ’33, Bancu ’63, Martic ’90+2.

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Mihai Marius Marica, Imre Laszlo Bucsi; Horia Gabriel Mladinovic.

Observatori: Eduard Dumitrescu, Paul Mincu.

Statistica jocului: posesie: 47%-53%, ocazii de gol: 4-8, șuturi pe poartă: 1-3, șuturi pe lângă poartă: 3-5, lovituri libere: 19-18, cornere: 2-8, ofsideuri: 2-3, aruncări de la margine: 33-17, intervenții portar: 2-1, faulturi: 16-16, cartonașe galbene: 1-3.

Următorul joc al Universității Craiova va avea loc joi, de la ora 19.45, la Ovidiu-Constanța, contra Viitorului, în returul semifinalei Cupei României. Alb-albaștrii au de remontat înfrângerea din tur, de pe „Ion Oblemenco“, scor 1-2, dacă vor să joace finala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS