12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Popescu, la ceas aniversar

Cătălin Popescu, la ceas aniversar

Antrenorul formaţiei masculine de handbal a Universităţii Craiova, Cătălin Popescu, a împlinit ieri 47 de ani. Contactat de GdS pentru urările de rigoare, acesta a afirmat că se simte foarte bine şi că îşi doreşte cadou de la băieţii săi o victorie în meciul de sâmbătă, de la Târgu Jiu, cu CSU Constantin Brâncuşi, din ultima etapă a campionatului regular al Diviziei A, seria C, pe care îl va încheia, inevitabil, pe locul doi.
„Sărbătoresc prin muncă, sunt la antrenament cu băieţii. Mă simt tânăr, aşa îmi spune inima, kilogramele în plus mă cam enervează, dar în rest totul este ok. De la băieţi aştept drept cadou o victorie în meciul de sâmbătă, pe care îl vom susţine de la ora 12.00, la Târgu Jiu. Toată lumea e aptă şi ne ducem să câştigăm. Ce s-a întâmplat în iarnă, cu egalul ăla, a fost o mare surpriză neplăcută, un accident. Ne ducem să câştigăm şi să pregătim prin joc şi ce urmează“, a declarat strategul handbaliştilor de la Universitatea Craiova, pentru GdS.

Nu se gândeşte la promovare

Odată clasată pe locul doi în seria C, Universitatea Craiova va participa la turneul semifinal, care se va desfăşura în intervalul 2-5 mai, la Braşov, participantele fiind împărţite în două grupe. Alb-albaştrii vor întâlni pe rând pe CSM Alexandria (3 mai, ora 14.00), CSM Sighişoara (4 mai, ora 16.00) şi CSU Galaţi (5 mai, ora 14.00). În cealaltă grupă vor lupta CSM Vaslui, ACS Szejke Odorheiul Secuiesc, CSM Reşiţa şi CS Medgidia. „Primele două clasate din fiecare grupă se vor înfrunta în cruciş (1A-2B, 2A-1B), iar învingătoarele promovează direct în Liga Zimbrilor, iar învinsele vor susţine baraj de promovare/menţinere cu echipele care retrogradează de pe prima scenă, iar acolo toate cluburile au bani şi loturi numeroase şi valoroase. Ne ducem să jucăm, să vedem ce o ieşi. Nu avem presiune. E greu să ne gândim la promovare, pentru că nu avem un lot numeros şi e greu să faci faţă. Suntem puțini numeric. Sper să rezolv şi să iau o viză provizorie pentru Mihai Păun, să meargă şi el la turneu. Gabi Ciorogaru m-a sunat aseară (marţi – n.r.) că s-ar putea să ajungă şi el, să primească permisie, fiind în armată, măcar pentru ultimele două meciuri. Atunci am mai avea şi noi de făcut o schimbare, două. Mi-e teamă să nu apară vreo accidentare, pentru că e obositor să joci trei meciuri în trei zile cu aceiaşi băieţi“.

Turneul de la Braşov, „piaţă“ de prezentare a handbaliştilor

Handbaliştii de la Universitatea Craiova nu vor fi indiferenţi faţă de ce se întâmplă la Braşov, pentru că acolo vor veni scouteri de la echipele din prima ligă şi pot face pasul în Liga Zimbrilor.
„Săptămâna viitoare am vrea să mai facem un joc amical cu juniorii de la Caracal, apoi o să le dau liber băieţilor de Paşti, duminică şi luni. Pe urmă ne mai antrenăm marţi (30 aprilie) şi miercuri (1 mai), iar joi plecăm la Braşov, pentru baraj. Acolo avem stabilit un antrenament de o oră şi sper să ne acomodăm repede cu sala. Ne costă peste 10.000 de lei turneul final, dar mergem să ne apărăm culorile şi cu obiectivul de a face jocuri bune. E important pentru băieţi să joace dezinvolt şi să-şi arate valoarea, pentru că poate li se iveşte posibilitatea să plece la mai bine. Am fost întrebat în ultima perioadă de unul, de altul, dar acolo e altceva, pot să-i vadă mai mulţi. Nu m-aş putea opune dacă vreunul dintre ei ar primi o ofertă să meargă la mai bine, chiar dacă pentru noi ar însemna o pierdere. E şi bucuria mea să-i văd jucând mai sus, atâta timp cât noi nu suntem pregătiţi să tindem la Ligă“, a explicat Cătălin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS