8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Allegri suspină după lecţia primită de la „lăncieri“. Pierderi importante la bursă pentru Juve

Fotbal / Allegri suspină după lecţia primită de la „lăncieri“. Pierderi importante la bursă pentru Juve

Cu o suită de titluri consecutive pe plan intern, şapte mai exact, de la revenirea pe prima scenă a Italiei, gândul conducătorilor de la Juventus Torino s-a îndreptat, inevitabil, spre marea performanţă, mai exact trofeul Ligii Campionilor şi, în ciuda investiţiilor masive în jucători impotanţi, acesta rămâne, în continuare, un vis. „Bătrâna Doamnă“ a fost eliminată în sferturile UCL de mult mai modesta Ajax Amsterdam, grupare care în ultimii ani s-a ocupat doar de reconstruţie. „Lăncierii“ s-au impus ieri seară la Torino cu 2-1, după ce în tur, în Olanda, s-a consemnat 1-1.

Tehnicianul italienilor, Massimiliano Allegri (foto 1), îşi pusese mari speranţe în Cristiano Ronaldo, care a ajutat-o pe Juve să ajungă în sferturi, a şi marcat cu Ajax, dar a admis că acesta avea nevoie şi de alţi jucători care să-i dea o mână de ajutor pentru calificare.

„Ronaldo ne-a ajutat foarte mult în timpul competiţiei, dar în momentul în care ajungi în sferturi ai nevoie de fiecare jucător în parte. Mereu am spus că pentru a câştiga Liga Campionilor, trebuie să ajungi la un anumit nivel, să fii într-o anumită formă şi să fii foarte bine din punct de vedere fizic. O perioadă am trecut prin situaţii critice, iar acestea nu pot fi susţinute prea mult timp. Ne-au lipsit patru sau cinci jucători în această seară. Daniele Rugani şi Leonardo Bonucci au jucat foarte bine în primele 50 de minute, dar ne-am pierdut unitatea şi organizarea, lăsându-i lui Ajax avantaj“, a spus Allegri (51 de ani), care a primit asigurări că va continua la Juve: „M-am întâlnit cu preşedintele acum câteva zile şi mi-a spus că o să continui la Juventus. O să vorbesc cu cei de la club şi o să discutăm despre viitorul echipei“.
În Serie A, Juventus se pregăteşte să ridice, pentru al optulea an la rând, titlul de campioană a Italiei.

Cădere de 17% la bursă

Acţiunile echipei Juventus Torino au pierdut peste 17 procente din valoare, în această dimineaţă la Bursa din Milano, după eliminarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, informează Agerpres. La deschidere, acţiunile „Bătrânei Doamne“ au avut o cădere de 21,8 la sută, iar apoi, către ora 7,30 GMT, scăderea a fost de 17,66%, un titlu valorând 1,38965 euro, pe o piaţă în creştere cu 0,22%.
Acţiunile lui Juventus au doborât luni recordul la închidere, cu o zi înaintea returului cu Ajax, când o acţiune valora 1,706 euro. Precedentul record la închidere a fost înregistrat pe 19 septembrie 2018, când o acţiune a clubului torinez valora 1,672 euro.
Cotat începând din decembrie 2001 la Bursa din Milano, clubul torinez a pierdut puţin câte puţin din valoarea acţiunilor sale, tendinţă care s-a schimbat în sezonul 2017-2018, înainte de a cunoaşte o creştere spectaculoasă în acest sezon, odată cu venirea starului portughez Cristiano Ronaldo (foto 2).


O acţiune care valora 0,6 euro la jumătatea anului 2018 a crescut până la 1,8 euro în cursul şedinţei din 20 septembrie, având apoi o scădere uşoară.
În Seria A, Juve şi Ronaldo mai au nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura matematic cel de-al 35-lea titlu naţional şi al optulea consecutiv, performanţă pe care o poate atinge sâmbătă, la meciul de pe teren propriu cu Fiorentina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS