Acasă Sport Moment istoric pentru Roger Federer. Elveţianul doboară recordul lui Agassi şi devine...

Moment istoric pentru Roger Federer. Elveţianul doboară recordul lui Agassi şi devine jucătorul care a stat cel mai mult în top 10 ATP

-

Marele campion elveţian Roger Federer a mai doborât un record în această săptămână, devenind jucătorul care a stat cel mai mult în top 10 ATP, cu un total 1.020 de săptămâni. Până acum, recordul era deţinut de americanul Andre Agassi, cu 1.019 săptămâni, scrie Mediafax.

Elveţianul este deja jucătorul de tenis cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, respectiv 20. El a ajuns în nu mai puţin de 30 de finale de turnee Grand Slam, a fost numărul unu mondial timp de 310 săptămâni şi are cele mai multe titluri câştigate la prestigiosul turneu de la Wimbledon.

La 37 de ani, elveţianul continuă însă să doboare recorduri. Din această săptămână, Roger Federer a devenit jucătorul care a stat cel mai mult timp în top 10 ATP, ajungând la un total de 1.020 de săptămâni, depăşindu-l astfel pe marele campion Andre Agassi, care are 1.019 săptămâni.

În plus, elveţianul a trecut recent de borna celor o sută de trofee ATP câştigate, recordul în materie fiind deţinut de Jimmy Connors, cu 109 de titluri ATP.

ȘTIRI VIDEO GdS