10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Barca, un pic mai bună decât United la Manchester

Fotbal / Barca, un pic mai bună decât United la Manchester

FC Barcelona a învins-o pe Manchester United cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seară, pe „Old Trafford“, în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Golul care a făcut diferenţa a fost de fapt un autogol al lui Luke Shaw (’12), după o minge trimisă cu capul de Luis Suarez, la centrarea lui Leo Messi. Iniţial, arbitrul asistent a semnalizat ofsaid la Suarez, dar arbitrajul video a decis că golul a fost valabil.

Manchester United: De Gea – Ashley Young, Smalling, Lindelof, Shaw – Fred, McTominay, Pogba – Dalot (’74, Lingard), Romelu Lukaku (’68, Martial), Rashford (’85, Andreas Pereira). Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer.

FC Barcelona: Ter Stegen – Nelson Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets (’90+3, Alena), Arthur (’66, Sergi Roberto) – Messi, Luis Suarez, Coutinho (’65, Arturo Vidal). Antrenor: Ernesto Valverde.

Manşa secundă se va juca pe 16 aprilie.

Solskjaer îşi stimulează elevii pentru retur cu performanţa de la Paris

Antrenorul echipei Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, a declarat că „diavolii roşii“ păstrează speranţe în privinţa calificării în semifinale, în ciuda eşecului cu FC Barcelona, prin prisma performanţei reuşite în optimi, la Paris.

„În seara aceasta nu a fost numai vina lui Lukaku sau Rashford. Nu ne-am creat ocazii ca echipă. Performanţa de la Paris (victorie cu 3-1, după 0-2 pe „Old Trafford“ -n.r.) ne dă speranţă că putem să o facem din nou. Pe ‘Camp Nou’ va fi o provocare mare. Ar fi o mare realizare. Va trebui să furnizăm mai multă muniţie atacanţilor noştri. Ştim că nu vom avea multe oportunităţi bune, acolo, dar trebuie să fim mai speculanţi, să le concretizăm pe cele pe care le vom avea“, a spus tehnicianul norvegian.

Valverde nu s-a entuziasmat prea tare de rezultat

De partea cealaltă, tehnicianul lui FC Barcelona, Ernesto Valverde, a apreciat că soarta calificării în semifinale nu este încă decisă, în ciuda victoriei de pe „Old Trafford“.

„Ştim că este o victorie la limită şi că există un al doilea meci de jucat. A fost o partidă foarte intensă, dificilă, cum ne aşteptam să fie. Suntem mulţumiţi, însă. Pressingul lor avansat ne-a pus probleme, mai ales în prima repriză. Când am reuşit să scăpăm de pressing am fost periculoşi, iar acest lucru s-a întâmplat mai ales în repriza a doua. Pentru a câştiga în deplasare în Liga Campionilor e nevoie să suferi. Ştim că meciul retur va fi deschis după acest rezultat. Chiar şi la 2-0 calificarea se joacă după ce s-a întâmplat la Paris“, a declarat Valverde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS