8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / „Cormoranii“, cu un pas în semifinalele Ligii

Fotbal / „Cormoranii“, cu un pas în semifinalele Ligii

Formaţia britanică Liverpool a făcut un pas uriaş spre semifinalele Ligii Campionilor, după ce s-a impus ieri seară, pe „Anfield“, cu scorul de 2-0, în faţa grupării portugheze FC Porto, în manşa întâi a sferturilor de finală. „Cormoranii“, finaliştii ediţiei trecute a competiţiei, s-au impus prin golurile marcate de de Naby Keita (‘5) şi Roberto Firmino (’26).
Lusitanii au avut şi ei şansa de a marca, dar portarul Alisson Becker a fost salvator în faţa lui Marega în trei situaţii. Porto a ajuns la 19 partide fără victorie pe pământ englezesc.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Milner – Keita, Fabinho, Henderson – Salah, Roberto Firmino (’82, Sturridge), Mané (’73, Origi). Antrenor: Jurgen Klopp.

Porto: Casillas – Maxi Pereira (’77, Fernando), Felipe, Militao, Telles – Je. Corona, Oliver Torres (’73, Bruno Costa), Danilo Pereira – Otavio, Marega, Tiquinho (’62, Brahimi). Antrenor: Sergio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Tiquinho ’17, Felipe ’61.

A arbitrat: Antonio Mateu Lahoz (Spania).

Manşa secundă va avea loc pe 17 aprilie, pe „Estadio do Dragao“. Câştigătoarea din această „dublă“ va înfrunta în penultimul act învingătoarea duelului dintre Manchester United şi FC Barcelona.

Klopp: Meciul este încă deschis

La conferinţa de presă ce a urmat, antrenorul lui Liverpool, germanul Jurgen Klopp, a afirmat că rezultatul îi conferă o oarecare linişte în privinţa calificării în semifinale, dar este sigur că returul din Portugalia va fi foarte disputat. Neamţul l-a lăudat pe căpitanul echipei sale, Jordan Henderson (27 de ani), care a fost omul meciului.

„Meritam să câştigăm 100%. Am marcat două goluri superbe şi am mai avut câteva ocazii bune. Per total, a fost o evoluţie bună. 2-0 e un rezultat foarte, foarte bun. Meciul este încă deschis, trebuie să mergem şi să luptăm în Portugalia. Porto va da totul şi va fi un meci foarte echilibrat“, a declarat Klopp. „Hendo este un jucător briliant. Sunt foarte fericit că poate arăta din nou de ce este în stare. A evoluat în flancul drept, acolo unde îi place cel mai mult. Şi noi avem nevoie de el acolo“, a mai spus tehnicianul lui Liverpool.

La rândul lor, jucătorii lui Liverpool s-au declarat bucuroşi de succesul înregistrat.

„Nu am primit gol şi am înscris două şi am muncit bine pentru asta. Ne bucurăm mult acum pentru victoria asta, dar de mâine (astăzi – n.r.) ne pregătim pentru meciul cu Chelsea (din Premier League – n.r.)“, a declarat fundaşul Virgil van Dijk.
„Ei au o echipă bună, s-au apărat bine astăzi şi au avut câteva şanse de gol, dar per total noi am jucat mai bine şi ne-am impus cu 2-0. Este un rezultat bun“, a comentat mijlocaşul „cormoranilor“ Jordan Henderson.

Conceicao nu renunţă la luptă

De partea cealaltă, tehnicianul lui FC Porto, Sergio Conceicao, strigă adunarea pentru retur:

„Avem nevoie de toată lumea pe ‘Estádio do Dragăo’, pentru că nu s-a terminat nimic încă“.

Acesta a vorbit şi despre eşecul de pe „Anfield“:

„Am început bine meciul. La primul gol primit am avut ghinion, iar la cel de-al doilea a fost vorba despre o greşeală individuală. În prima jumătate a meciului nu ne-am creat prea multe ocazii de a marca, nu am fost prea inspiraţi. În partea secundă am încercat să rectificăm anumite poziţii, anumite deficienţe din jocul nostru şi ne-am creat două ocazii bune. Mai avem la dispoziţie 90 de minute pe ‘Dragăo’ să îndreptăm lucrurile şi vă asigur că vom face tot ce ne este în putere ca să întoarcem soarta calificării“.

Din rândul jucătorilor formaţiei portugheze, fundaşul Alex Telles a spus:

„Am părăsit supăraţi terenul de joc, dar suntem în viaţă. Am demonstrat că suntem o echipă bună în faţa unei formaţii de top. În retur putem întoarce acest 2-0. Întotdeauna luptăm până la final şi cred în şansele noastre mai ales că jucăm acasă“.

Şi mijlocaşul Danilo s-a arătat optimist în privinţa returului:

„Am început bine meciul, dar primul gol a venit ca un şoc pentru echipă. Am primit prea uşor şi golul doi, dar calificarea încă se joacă. Putem înscrie şi noi cel puţin două goluri în retur, acasă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS