Acasă Sport SCM i-a luat gloria Buzăului

SCM i-a luat gloria Buzăului

Foto: Alexandru Vîrtosu

Echipa feminină de handbal SCM Craiova și-a confirmat statutul de favorită și s-a impus cu scorul de 32-28 (15-13), în partida susținută sâmbătă, în Sala Polivalentă, în compania formației Gloria Buzău, contând pentru etapa a 21-a din Liga Florilor. A fost o victorie muncită, după un joc controlat de la un capăt la celălalt.
Pentru SCM Craiova au marcat: A. Ianăși (2), J. Trifunovic (4), A. Tănasie (6), Z Nikolic (5), T. Tătar (6), P. Vizitiu (9).
De partea cealaltă, Gloria Buzău a replicat prin: A. Iovănescu (1), D. Predoi (4), C. Stoleru (11), C. Nan (1), A. Banciu (1), Khavronina (5), M. Getroit (7).
Pentru SCM Craiova urmează alt meci dificil, în Ardeal, împotriva formației Corona Brașov, confruntarea fiind programată duminică, 14 aprilie, de la ora 18.15.

Burcea se aștepta la „cea mai bună replică“

La finele întâlnirii, antrenorul principal al grupării din Bănie, Bogdan Burcea, a declarat că își dorea foarte mult ca victoria să fie la scor și astfel fetele sale să se revanșeze cu adevărat după înfrângerea din tur, când buzoiencele s-au impus cu 27-17.
„Victorie muncită, nici nu mă așteptam să fie altfel. Am primit 28 de goluri și asta nu-i bine. Punctul nostru forte, pe lângă toate problemele pe care le avem, s-a dovedit a fi apărarea, dar astăzi (sâmbătă – n.r.) nu am excelat. Poarta a făcut poate cel mai slab meci din acest campionat, nepermis aș spune, dar asta este. Împotriva lor am suferit cea mai categorică înfrângere de anul acesta și chiar sunt puțin trist, pentru că le-am rugat pe fete să încerce să dea cea mai bună replică, să facă ce nu am reușit acolo și să obțină o victorie cât mai categorică. Cu toate acestea, victoria este victorie și le felicit pentru cele trei puncte, pentru că aveam mare nevoie de ele. Mă bucur că au ieșit sănătoase și ne pregătim pentru următorul meci. Dacă o să câștigăm toate meciurile de acasă și, sper eu, încă un meci în deplasare, o să ne apropiem de locul patru și de o participare în Cupa EHF“, a declarat Bogdan Burcea, pentru GdS.
Tehnicianul SCM Craiova a avut un „meci“ și cu un suporter din tribună: „Cei care și-au făcut un obicei de a veni aici și de a înjura jucătoarele să facă bine și să stea acasă. Aici nu este maidan, este o sală de sport unde încercăm cu toții să oferim ce este mai bun“.

Jucătoarele se gândesc doar la o nouă participare în cupele europene

Sărbătorita zilei de sâmbătă, Ana Maria Tănasie (24 ani), s-a bucurat mult pentru victorie și speră într-un rezultat bun și la Brașov.
„Contează mai mult victoria decât golurile pe care le-am marcat acum. Pot să spun că victoria asta a venit ca un cadou pentru mine. Fiecare meci este greu, pentru că a venit finalul de sezon și s-a acumulat oboseala, dar fiecare trebuie tratat cu foarte multă seriozitate. Ne așteaptă o dispută dificilă la Brașov, dar nu este nimic imposibil“, a spus Tănasie, pentru GdS.
Aceasta a fost completată de principala marcatoare, Patricia Vizitiu: „Pentru noi sunt importante cele trei puncte. A fost un meci frumos și sperăm să fim sănătoase și să facem bine și în cele cinci meciuri rămase. Îmi doresc mult să terminăm sănătoase și pe un loc de cupe europene, pentru că anul acesta a fost destul de greu pentru noi. Luptăm până la sfârșit. La Brașov va fi un meci destul de greu, dar îl vom pregăti foarte bine sperăm să ne impunem“.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version