10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România - Insulele Feroe 4-1. În sfârșit, ne mai bucurăm și noi

Fotbal / România – Insulele Feroe 4-1. În sfârșit, ne mai bucurăm și noi

Naționala de seniori a României s-a impus lejer, scor 4-1, în partida susținută ieri seară, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj, în compania reprezentativa similară a Insulelor Feroe, contând pentru etapa a doua din grupa F a preliminariilor CE din 2020.

A fost un meci în care Claudiu Keșeru a arătat o formă deosebită și o eficiență foarte bună. În primă fază atacantul lui Ludogorets Razgrad a deviat fericit o centrare a lui Stanciu pentru Ciprian Deac, iar jucătorul CFR-ului a reluat imparabil de la 7 metri (’26). Keșeru a reușit să marcheze apoi de două ori, la ambele reușite dovedind că are un plasament foarte bun (’29, ’33).

Oaspeții au atacat timid, dar au reușit să scuture plasa lui Tătărușanu prin Davidsen, care a transformat perfect o lovitură de la 11 metri, dictată după un fault comis de Moți asupra lui Olsen (’40).

România a refăcut diferența de trei goluri prin George Pușcaș, care a șutat superb, fără preluare, din marginea careului de 16 metri, o minge așezată de Alex Chipciu (’63).

România: Tătăruşanu – Benzar (’46, Hagi), Grigore, Moţi, Bancu – Deac, Stanciu (’78, Man), R. Marin, Chipciu – Puşcaş, Keseru (’69, Cicâldău). Selecționer: Cosmin Contra.
Feroe: Nielsen – Sorensen, Gregersen, Faero, Davidsen – Bartalstovu (’67, Frederiksberg), B. Olsen, Vatnsdal, Joensen – Hansson (’77, Vatnhamar), K Olsen. Antrenor Lars Olsen.

Cartonașe galbene: Stanciu ’17, Moți ’39, Chipciu ’47, Man ’85 / Joensen ’15, Frederiksberg ’83, K. Olsen ’86.

Au arbitrat: Halil Umut Meler – Esat Sancaktar, Ibrahim Caglar Uyarcan; Mete Kalkavan.

Contra: Mă bucur că am avut atitudine

La finele întâlnirii, selecționerul României, Cosmin Contra, s-a declarat mulțumit de rezultatul de la Cluj, dar și în cel de la Oslo.

„Se pare că am avut puţin noroc, am înţeles că a fost un meci nebun la Oslo, e bine că s-a terminat egal şi acum meciul nostru din Norvegia devine important din toate punctele de vedere. Trebuie să facem un meci bun cu Suedia acasă, să încercăm să câştigăm şi să continuăm drumul spre calificare. Aveam nevoie de jucători ofensivi pe benzi, de mijlocaşi care să intre bine în interior şi să elibereze spaţiile fundaşilor laterali. Cred că am intrat puţin nervoşi sau prea precipitaţi, voiam să dăm gol din primele minute şi asta a făcut ca în primele 15 minute să nu avem limpezine, dar apoi băieţii s-au liniştit. Mă bucur că au avut atitudine şi că au înţeles că trebuie să stăm în jumătatea adverse“, a spus Contra, la Pro TV.

„Benzar a suferit o întindere, nu am vrut să riscăm cu el ştiind că Ianis intră foarte bine. A făcut-o bine, a avut două ocazii, îmi pare rău că nu a marcat. A fost o seară bună, trebuie să analizăm, pentru că au fost şi anumite greşeli. Cred că şi băieţii au simţit nevoia unei victorii, au fost criticaţi după înfrângerea cu Suedia şi au dorit să joace foarte bine azi. E ceva ce nu-mi pot explica, am avut foarte multe probleme. Paul Anton a simţit ceva la inghinali, Benzar a ieşit la pauză, au fost foarte mulţi cu probleme. Sper ca în iunie să nu se mai întâmple lucrul ăsta pentru că în Norvegia va fi mai greu decât cu Suedia“, a completat selecționerul.

„Guriță“ a explicat situația lui Mitriță

O știre care a supărat toți oltenii a fost aceea că Alex Mitriță, fostul căpitan al Universității Craiova, a fost trimis în tribune pentru meciul cu Insulele Feroe, iar tricoul său a ajuns la Dan Nistor. Selecționerul Cosmin Contra a evitat să spună lucrurilor pe nume, dar a admis că a fost un mic conflict ce l-a determinat să-l trimită pe „Piticul atomic“ în tribună.

„Cu Mitriţă a fost o chestie internă, să nu se speculeze… Am luat datele InStat şi ce am văzut în cifrele premergătoare meciului m-a făcut să-l las pe Mitriţă în tribune. Am nevoie de jucători care să dea totul! Dacă joacă bine la echipa de club şi va veni la parametri fizici mai buni decât a venit acum, de ce să nu fie convocat? Nu sunt ranchiunos, accept anumite lucruri, dar nu accept niciodată ca un jucător, indiferent de numele lui, să nu vină aşa cum trebuie la echipa naţională“, a spus Contra, vorbind apoi despre un posibil transfer al lui Răzvan Marin la Ajax Amsterdam: „Dacă Răzvan Marin ar ajunge la Ajax, ar fi încă un pas spre revenirea jucătorilor noştri la cluburile foarte mari. Poate ar fi un prim pas ca jucătorii tineri să facă şi ei pasul spre echipele de top“

Keșeru, fericit că a ajuns la al 10-lea gol

Omul meciului cu Feroe, Claudiu Keșeru, s-a bucurat pentru reușitele de ieri seară și a punctate că nu se aștepta să ajungă la 10 goluri „atât de repede“.

În prima repriză am înscris din puţinele ocazii pe care le-am avut. Dacă nu înscriam trei goluri în prima repriză şi am fi avut 2-1 la pauză, ar fi fost mai dificil. Aveam nevoie de o victorie clară astăzi pentru a demonstra că repriza secundă din Suedia n-a fost o greşeală. A fost o frustrare maximă după acel joc. Grupa e deschisă. Important e că Suedia n-a ajuns la şase puncte. Ar fi fost două meciuri câştigate cu mult noroc, nu meritau să aibă şase puncte. Cei de la naţionala mică au venit cu un elan extraordinar“, a spus Keșeru.

Pușcaș, cu gândul la marile bătălii

La rândul său, George Pușcaș, cel care a închis tabela cu un supergol, așteaptă partidele cu adevărat grele pentru a-și demonstra calitățile, iar România valoarea.

„A fost 4-1, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Avem meciuri mai grele de jucat. E o mândrie să joc pentru România, pentru milioanele de români care ne urmăresc. Suntem mulţi tineri, avem o generaţie frumoasă la U21 şi mă bucur că azi am evoluat cât mai mulţi. Trebuie să dăm totul pe teren când primim şansa. Sunt foarte fericit pentru că am evoluat în ambele jocuri.  E bine că Norvegia – Suedia s-a terminat la egalitate, dar noi trebuie să ne vedem de drumul nostru“, a declarat Pușcaș.

 

Rezultatele înregistrate în primele două etape din grupa F:

23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1.
26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1.

Clasament:

1. Spania 2 2 0 0 4:1 6p
2. Suedia 2 1 1 0 5:4 4
3. România 2 1 0 1 5:3 3
4. Malta 2 1 0 1 2:3 3
5. Norvegia 2 0 1 1 4:5 1
6. Feroe 2 0 0 2 2:6 0

Programul meciurilor rămase de jucat:

7 iunie 2019: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21:45)
10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS