10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe greul, dar sunt pregătiţi

Începe greul, dar sunt pregătiţi

Echipa masculină de volei SCM „U“ Craiova a încheiat pe locul secund campionatul regular al Diviziei A1, iar sâmbătă debutează în play-off-ul competiţiei, cu şanse mari la obţinerea celei mai strălucitoare medalii. Voleibaliştii lui Dan Pascu întâlnesc de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie, pe CS Dinamo Bucureşti, iar cuvântul de ordine este victoria.
„Va fi un meci foarte greu, pentru că Dinamo este ca o fiară rănită, care vrea să se trezească la realitate şi să-şi vândă scump pielea, mai ales că are în componenţă jucători foarte valoroşi. Vreau să jucăm cât mai exact, eficient şi să obţinem o victorie. Avem trei jucători care au probleme de sănătate, dar nu foarte grave şi pot juca. Uzura este normală pe undeva, dacă noi de anul trecut, din august, ne pregătim zi de zi. E normal să apară şi oboseala şi alte mici probleme, dar mă bucur că nu au fost accidentări grave până acum. De obicei, se mai întâmplă un lucru, care mie mi se pare firesc, normal, în performanţă: cu cât se apropie finalul unui campionat, cu atât valoarea jucătorilor se vede mai bine. Se joacă sub presiune, miza este mare şi lucrurile acestea îşi pun amprenta asupra psihicului. Consider că am în componenţă jucători echilibraţi psihic şi puternici din punct de vedere mental şi ăstea sunt motivele pentru care sunt încrezător în rezultatele echipei“, a declarat antrenorul Dan Pascu, într-o conferinţă de presă.
Acesta a fost completat de doi dintre principalii jucători ai echipei, Ştefan Lupu şi Aleksandar Milivojevic.
„Începem partea a doua a campionatului, care va fi cu siguranţă mai strâsă şi mai intensă din punct de vedere fizic şi psihic. O întâlnim pe Dinamo, o echipă care spre sfârşitul campionatului nu a mai traversat o perioadă bună, nu a mai câştigat şi cu siguranţă că vin să câştige cele trei puncte puse în joc. Cred că meciul acesta din play-off va avea o altă înfăţişare, pentru că în play-off lucrurile stau diferit faţă de campionatul regular. Vom trata foarte serios meciul şi sper ca la sfârşit să fim învingători. Suntem cu moralul sus şi sper să începem cu dreptul acest play-off“, a spus Ştefan Lupu.
„Dinamo este o echipă bună, experimentată, cu jucători valoroşi. Ne cunoaştem foarte bine, pentru că am jucat de două ori cu ei până acum, am câştigat de fiecare dată. Ne aşteptăm să fie un meci dificil şi de aceea ne dorim ca suporterii noştri să vină într-un număr mare la sală şi să ne ajute să începem play-off-ul cu o victorie“, a afirmat Milivojevic, menţionând că este ok din punct de vedere fizic, faţă de săptămânile trecute, când s-a confruntat cu dureri la un genunchi şi de spate: „Acum mă simt bine. Am avut nişte probleme, este adevărat, dar am făcut tratament şi recuperare şi am început să mă antrenez normal“.

Cred în şansa lor la titlu

Cei trei reprezentanţi ai SCM „U“ Craiova au vorbit şi despre lupta pentru titlu, punctând că au şansa lor, ţinând cont de cum arată clasamentul şi că vor face tot posibilul să obţină cele mai bune rezultate.
„Dacă e să ne luăm după clasament, putem spune că primele trei echipe (HC Zalău, SCM „U“ Craiova, Arcada Galaţi – n.r.) au şanse relativ egale la titlu. Matematic aşa stau lucrurile, dar niciodată nu mă hazardez să fac pronosticuri şi spun că, în primul rând, trebuie să ne vedem de jocul nostru, să tratăm fiecare meci serios, să câştigăm cât mai multe puncte. Din punct de vedere al bugetului, suntem pe locul cinci, iar faptul că suntem în clasament pe doi pot spune că ne-am depăşit deja condiţia, dar asta nu înseamnă că avem de gând să coborâm. O să luptăm la fiecare partidă ca şi când ar fi o finală şi o să încercăm să ocupăm un loc cât mai bun“, a comentat strategul echipei din Bănie, Dan Pascu.
„Lupta s-a strâns pentru locul 1, diferenţa de un punct între cele trei clasate de sus ne face să spunem că nu există o echipă favorită. Zalăul are un traseu mai bun în campionat decât noi, dar luăm meciurile pas cu pas şi vom vedea ce va fi. Cred că lupta pentru titlu este deschisă“, crede Lupu.
„Mă aştept la un play-off disputat, pentru că aici sunt calificate cele mai bune echipe. Este prea devreme să vorbim despre şansele la titlu, trebuie să luăm fiecare meci, să ne concentrăm şi să scoatem rezultate cât mai bune“, a spus Milivojevic.

Divizia A1

Play-off, etapa 1: vineri, 22 martie – ora 17.00: Arcada Galați – CSM București; sâmbătă, 23 martie – ora 15.30 (Digi Sport): ACSVM Zalău – Steaua București, ora 18.00: SCM „U“ Craiova – Dinamo București.
Clasament: 1. Zalău 47 puncte (setaveraj 52-16), 2. Craiova 46 (50-16), 3. Galați 46 (51-18), 4. CSM București 35 (39-27), 5. Dinamo 34 (40-32), 6. Steaua 29 (37-35).

Play-out, etapa 1: sâmbătă, 23 martie – ora 18.00: Unirea Dej – Universitatea Cluj, Explorări Baia Mare – CSM Câmpia Turzii.
Clasament: 7. Dej 28 (35-36), 8. Baia Mare 14 (20-48), 9. Câmpia Turzii 14 (14-19), 10. U Cluj 7 (16-55).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS