21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Juventus a dat de pământ cu Atletico Madrid. Ronaldo a fost mare!

Fotbal / Juventus a dat de pământ cu Atletico Madrid. Ronaldo a fost mare!

Juventus Torino s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 3-0, ieri seară, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor de finală ale competiţiei. Juventus, învinsă în tur cu 2-0, a reuşit să întoarcă scorul şi soarta calificării prin hat-trick-ul lui Cristiano Ronaldo, care a punctat în minutele 27, 48, ambele cu capul, din centrările lui Bernardeschi şi Cancelo, şi 86 din penalti, în urma unui fault comis de Angel Correa la Bernardeschi. După penaltiul care a adus calificarea, Ronaldo şi-a pus mâna în părţile genitale şi a mimat un act sexual, răspunzându-i astfel lui Diego Simeone, antrenorul spaniolilor, în urma gestului său asemănător din meciul tur.

„Trebuia să fie o seară specială şi a fost, dar nu pentru golurile marcate, ci pentru echipă. Am avut o atitudine extraordinară, de Liga Campionilor, însă încă nu am câştigat nimic. Este o mândrie, dar Juventus, poate pentru asta m-a adus. Să ajut să fac lucruri care nu au mai fost niciodată realizate. Acest rezultat este un impuls mare pentru viitor, suntem puternici şi am demonstrat acest lucru. Este devreme să ne gândim la finală, pas cu pas ne vom gândi, dar până atunci suntem fericiţi pentru ceea ce am reuşit în seara aceasta“, a spus Cristiano Ronaldo, la finalul partidei, pentru gazzetta.it.

Atacantul portughez l-a egalat pe eternul rival, Messi, la numărul de hat-trick-uri marcate în Liga Campionilor. Au câte opt de fiecare, în timp ce restul jucătorilor au maximum trei în această competiţie.
Până acum, la Juventus, Cristiano Ronaldo a marcat 24 goluri şi 10 assist-uri, în 36 de partide, în toate competiţiile. În ceea ce priveşte reuşitele din Liga Campionilor, jucătorul lusitan este lider absolut, are 124 de goluri.

Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (’67, Dybala) – Emre Can, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Mandzukic (’80, Kean), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Massimiliano Allegri.

Atletico Madrid: Oblak – Arias (’77, Vitolo), Juanfran, Godin, Gimenez – Saul Niguez, Rodri, Koke, Lemar (’57, Correa) – Alvaro Morata, Griezmann. Antrenor: Diego Simeone.

City a spulberat-o pe Schalke

În celălalt meci al serii, Manchester City a surclasat-o pe Schalke cu 7-0 pe teren propriu şi s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu scorul general de 10-2, după ce în tur se impusese cu 3-2. Au marcat Sergio Aguero (’35 – penalti, ’38), Leroy Sane (’42, foto), Raheem Sterling (’56), Bernardo Silva (’71), Phil Foden (’78) şi Gabriel Jesus (’84).
Echipa antrenată de Pep Guardiola va juca pentru a treia oară în ultimele patru sezoane în sferturile competiţiei. City a egalat cea mai mare diferenţă de goluri în această fază a competiţiei.

Manchester City: Ederson – Walker, Danilo, Laporte (’72, Delph), Zincenko – B. Silva, Gundogan, D. Silva (’64, Foden) – Sterling, Aguero (’65, Gabriel Jesus), L. Sane. Antrenor: Josep Guardiola.

Schalke: Faehrmann – McKennie (’74, Mendyl), Stambouli, Bruma, S. Sane, Oczipka, Serdar – Bentaleb, Konoplianka, Embolo (’69, Skrzybski) – G. Burgstaller (’79, Teuchert). Antrenor: Domenico Tedesco.

„A fost un rezultat clar. Suntem fericiţi că ne-am calificat în sferturile de finală. Nu am început prea bine, am fost puţin speriaţi, dar după ce am deschis scorul, ne-am relaxat. Am început să jucăm agresiv. Sigur, cu calificarea decisă, am păstrat un nivel bun“, a spus Guardiola.
„Suntem dezamăgiţi, e evident acest lucru. Am jucat bine în prima jumătate de oră, după care a venit acel penalti, care nu cred că trebuia acordat. După acel moment, totul s-a prăbuşit pentru noi. Nu e uşor să te vezi condus cu 3-0. E cea mai drastică înfrângere din cariera mea de antrenor. Cu toţii am vrut să jucăm mai bine, dar pur şi simplu nu am putut. Manchester City ne-a dominat total. Acum trebuie să ne concentrăm pe campionat. Un lucru e cert, nu putem rămâne la pământ, trebuie să ne ridicăm“, a spus la rândul său Tedesco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS