17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCostel Gâlcă, prezentat la Vejle Boldklub

Costel Gâlcă, prezentat la Vejle Boldklub

Tehnicianul Constantin Gâlcă (46 ani) va antrena ultima clasată din campionatul Danemarcei, Vejle Boldklub, formaţie la care a fost prezentat ieri, având ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

„Ne-am adus un antrenor care este cunoscut ca un bun motivator, care ştie să gestioneze presiunea şi cunoaşte nevoia de a avea performanţă. Este cea mai bună opţiune pentru Vejle, în situaţia actuală. Constantin Gâlcă are un singur obiectiv important acum: Vejle Boldklub trebuie să rămână în prima ligă“, a spus Andrew Zolotko, directorul executiv al echipei din Danemarca.

„Când eram mai mic, în 1985, am văzut-o pe Vejle Boldklub jucând împotriva echipei Steaua. Atunci Allan Simonsen a marcat la Bucureşti, jucător care m-a impresionat. Cunoştinţele mele despre campionatul din Danemarca au avut un cuvânt de spus în momentul în care am ales să vin aici. Este un campionat bun, în care echipele sunt apropiate ca nivel, iar stilul de joc al formaţiilor este dat de calităţile tehnice bune ale jucătorilor. În acelaşi timp, Vejle Boldklub are un departament cu fotbalişti talentaţi, care reprezintă o parte importantă din ADN-ului clubului. Consider că dacă un jucător este suficient de bun, el trebuie să joace, iar lucrul acesta l-am demonstrat prin fapte la fostele echipe pe care le-am antrenat. Sper ca suporterii să ne susţină şi să ne ajute să înregistrăm rezultate diferite de cele obţinute în ultimele trei meciuri. Acum vom începe sezonul al doilea, iar munca va începe chiar de astăzi, la antrenamente. Eu pot fi analizat în funcţie de un singur lucru, dacă voi reuşi să o menţin încă un sezon pe Vejle Boldklub în prima ligă. Şi cred cu toată puterea în acest lucru. Trebuie să câştigăm în fiecare zi“, a spus Gâlcă, fost tehnician la FCSB şi Espanyol.

Pentru Costel Gâlcă, semnarea contractului cu Vejle e echivalentă cu revenirea în fotbal după un an şi patru luni de pauză.
La capătul primelor 24 de etape din actualul sezon, Vejle este pe ultimul loc în Danemarca, al 14-lea, cu doar 19 puncte, două sub Vendyssel şi Hobro, echipele de deasupra.
De-a lungul istoriei, Vejle Boldklub a adunat cinci titluri de campioană în Danemarca, dar ultimul a fost cucerit tocmai în 1984.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS