6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Seriozitate maximă din partea „leilor“ în Harghita. Craiova a ajuns la pas în semifinalele Cupei

Fotbal / Seriozitate maximă din partea „leilor“ în Harghita. Craiova a ajuns la pas în semifinalele Cupei

Universitatea Craiova și-a confirmat statutul de favorită în partida susținută ieri seară, în Harghita, și s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce s-a impus, scor 3-0, în disputa cu Csikszereda Miercurea Ciuc, din cadrul sferturilor de finală. De remarcat starea deplorabilă a gazonului, care a semănat foarte mult cu o orezărie. Glumind puțin, prin acest succes Știința a răzbunat-o pe Dinamo, echipă de Liga I eliminată de „ciucani“ la penaltiuri.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Dimitrov, care a reluat de la șapte metri, o minge venită de pe stânga, de la Bancu, după ce Fortes și Drăghici au luftat în centrul careului (’27, 0-1).

Oltenii și-au asigurat calificarea prin Bărbuț, care l-a învins de Bordaș din două încercări (’80, 0-2).

Rezultatul final l-a stabilit Elvir Koljic, care a îndeplinit o simplă formalitate de la patru metri, după o cursă și o pasă decisivă a lui Cicâldău (’90+1, 0-3).

Miercurea Ciuc: D. Bordas – A. Majzik, S. Mitra, Lalic, Nemes  – S. Veres, A. Csuros (’87, Casiadi) – Z. Nagy (’62, Pal), Pantovic (’68, Hodgyai), B. Antal – B. Bajko. Antrenor: Valentin Suciu.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Ferreira, Bancu – Bic, Mateiu – Drăghici, Rocha (’85, Cicâldău), Mihăilă (’74, Bărbuț) – Fortes (’62, Koljic). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Nemes ’86 / Donkor ’14, Bic ’77.

Au arbitrat: Iulian Dima – Bogdan Gheorghe, Gabriel Bârjac; Ionuț Coza.

Observatori: Dan Jiga, Ciprian Paraschiv.

Universitatea Craiova schimbă frontul acum, urmând să o întâlnească luni, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Astra Giurgiu, în etapa a 26-a, ultima din campionatul regular al Ligii I.

Mangia, încântat de elevii săi

Antrenorul Universității Craiova, Devin Mangia, a afirmat la finalul întâlnirii că este încântat de comportamentul jucătorilor săi ținând cont de condițiile precare de joc.

„Sunt mulțumit și fericit pentru jucători, pentru că au avut o atitudine incredibilă. După, nu știu dacă vorbesc din postura de antrenor de rugby sau de fotbal, vizavi de acest teren. Eu sunt oaspete în această țară, nu este treaba mea să vorbesc despre anumite lucruri, dar nu cred că este bine să joci în astfel de condiții. Pentru mine este bine că ne-a ieșit rezultatul și cred că nu avem accidentări, iar acest lucru este cel mai important. La noi se vede că echipa are continuitate, pentru că a avut o atitudine perfectă. Eu cred că toată echipa a făcut un meci bun, chiar și individual, chiar dacă unii nu au jucat foarte mult. Dimitrov a dat gol, Donkor, Bic, Drăghici, care este la primul meci cu noi, Fortes, de asemenea, el vine după două luni de pauză… Este important că este al doilea an consecutiv cu mine antrenor când echipa se califică în semifinale“, a declarat Mangia, la Digi.
„Ne așteaptă un alt meci dificil. Astra este o echipă care are personalitate și mi-a plăcut mult cum a jucat în ultimul meci, are jucători de calitate. Trebuie să ne recuperăm, pentru că efortul depus astăzi a fost unul considerabil, echivalent cu două jocuri jucate“, a mai spus Devis Mangia.

Dimitrov: Terenul a fost dezastruos

Din rândul jucătorilor, autorul primului gol, Radoslav Dimitrov, a declarat că victoria este cu atât mai mare cu cât a fost obținută în niște condiții precare.

„Știam că va fi un meci greu, pentru că ei au învins-o și pe Dinamo și era clar că vor fi foarte motivați, dar noi am jucat foarte inteligent și ne bucurăm că trecem mai departe. Terenul a fost dezastruos! Este pentru prima dată când joc pe un astfel de teren. Nici la juniori nu vezi așa ceva. Nu am preferințe la tragerea la sorți. Au rămas în cursă echipe puternice, dar și noi formăm o echipă puternică. Indiferent cu cine o să picăm, trebuie să jucăm și să rămână Cupa în Bănie. Acum vine un meci foarte important, contra Astrei, și sperăm să-l câștigăm“, a declarat Dimitrov.

Mateiu: Important este că suntem toți sănătoși

La rândul său, mijlocașul Alexandru Mateiu a afirmat că este fericit pentru calificarea în semifinalele Cupei și nu-i consideră vinovați pe cei la Miercurea Ciuc pentru starea dezastruoasă a terenului.

„A fost un meci foarte greu, pe un teren foarte greu, dar e important că ne-am calificat în semifinale. Ne-am făcut jocul, am avut o atitudine foarte bună toată echipa, suntem fericiți. Vremea a făcut ca terenul să fie așa. Cei de aici sunt niște oameni deosebiți, nu au fost de vină cu nimic pentru mocirla asta. Important este că suntem toți sănătoși și că mergem mai departe. Toate echipele rămase în Cupă sunt la fel de bune și nu contează cu cine o să picăm, pentru că trebuie să ne calificăm în finală și să ne păstrăm trofeul. Acum trebuie să ne odihnim și să pregătim bine meciul cu Astra, o echipă bună, în formă, și pe care trebuie să-l câștigăm“, a punctat Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS