10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, în barajul de promovare în Superligă

Craiova, în barajul de promovare în Superligă

Secţia de tenis de masă a Universităţii Craiova a avut parte de un weekend încărcat, participând cu două echipe la returul Diviziei A de seniori, găzduit de Bistriţa. Obiectivul clubului alb-albastru a fost clasarea pe locul secund cu prima echipă, din care au făcut parte Daniel Simulescu, Dan Zărnescu, Vasile Florea, Cristi Bogdan şi Cristian Bărbulescu, fapt care s-a şi adeverit.

„Universitatea I Craiova a pornit de pe locul patru câştigat în tur, la acelaşi meciaveraj cu echipa de pe locul doi, CSTA Bucureşti, aveam două înfrângeri, iar pe primul loc se regăsea CSM Slatina, cu un parcurs perfect. Obiectivul nostru era să ocupăm locul doi, pentru a putea accede în meciurile de baraj pentru intrarea în Superligă, ceea ce am şi reuşit. A fost un concurs foarte greu. Am pierdut meciul doi, cu CSA Steaua Bucureşti cu 5-4, iar după această înfrângere eram practic «condamnaţi» să câştigăm toate cele cinci meciuri ce urmau, în condiţiile în care întâlneam locul I, o echipă neînvinsă. Ne-am mobilizat foarte bine şi de asta îi felicit pe toţi componenţii echipei, pentru că am reuşit să învingem prima clasată cu 5-0. Deci am câştigat 5-0 cu CSM Slatina, am pierdut cu CSTA Bucureşti, am câştigat cu 5-3 cu Steaua II Bucureşti, am înregistrat 5-1 cu CSTC Dej, 5-1 cu CSM Focşani, 5-0 cu CSM Somuz Fălticeni şi 5-0 cu Concordia Chiajna. Am terminat astfel pe locul doi şi ne-am atins obiectivul“, a explicat antrenorul-jucător al Universităţii Craiova, Vasile Florea, pentru GdS.

Cu gândul la Superligă

Clasarea pe locul doi a condus la calificarea în barajul de promovare în Superliga Naţională, acolo unde craiovenii vor da piept cu reprezentaţii LPS Constanţa.

„Datele exacte de susţinere a barajului de promovare în Superligă se vor decide în aprilie, în schimb se cunosc meciurile, noi urmând să o întâlnim pe LPS Constanţa, dubla fiind tur-retur. Ne cunoaştem bine adversarii, şi ei pe noi, au o echipă foarte bună, dar sperăm să reuşim să urcăm în Superligă, acolo unde ultima dată am fost în sezonul 2017/2018. Este greu şi în Superligă, dar acolo ne este locul“, a punctat Vasile Florea.

Din păcate, echipa a doua a Universităţii Craiova nu a putut alinia decât trei sportivi la Bistriţa şi rezultatele nu au fost deloc satisfăcătoare, dovadă fiind ultimul loc ocupat în seria 2 şi asta înseamnă că va susţine barajul menţinere / retrogradare.

„Echipa a doua, care în mod normal este formată din şapte sportivi, a fost prezentă acum cu doar trei băieţi, Sorin Sora, Viorel Bădescu şi Tudor Lungoci, ultimul având doar 12 ani, el debutând cu acest prilej în Divizia A. Lipsa experienţei lui Tudor, dar şi a variantelor de rezervă pentru ceilalţi a condus spre ocuparea ultimului loc în grupă, astfel că o să joace meciul de baraj pentru menţinere / retrogradare cu clubul CSM Somuz Fălticeni, datele urmând să fie stabilite, de asemenea, în aprilie“, a explicat antrenorul craiovean.

Joi se pleacă la Buzău

O parte dintre jucătorii primei echipe nu vor avea prea mult timp de respiro, pentru că joi se va pleca spre Buzău, unde în intervalul 1-3 martie se vor desfăşura Campionatele Naţionale de Seniori.

„Abia ne tragem sufletul şi joi dimineaţă plecăm la Buzău, unde au loc Campionatele Naţionale de Seniori, probele de individual, dublu şi dublu-mixt. Vom participa cu cinci sportivi, fiind vorba despre Daniel Simulescu, Dan Zărnescu, Cristian Bogdan, Cristian Bărbulescu şi Alex Glogogeanu şi sperăm să facem o figură frumoasă“, a încheiat Vasile Florea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS