17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Radu Albot, primul moldovean care câştigă un titlu ATP

Tenis / Radu Albot, primul moldovean care câştigă un titlu ATP

Tenismanul Radu Albot, numărul 82 mondial, a devenit, duminică, primul jucător moldovean care câştigă un titlu ATP, după ce s-a impus în finala turneului de la Delray Beach (Florida), dotat cu premii de 582.550 dolari, cu 3-6, 6-3, 7-6 (9/7) în faţa britanicului Daniel Evans (148 ATP), informează Agerpres. Albot (29 ani), care a urcat pe locul 52 în ierarhia mondială după acest succes, a salvat trei mingi de meci în tiebreak la prima sa finală ATP, câştigând apoi după aproape trei ore de joc. Meciul a fost întrerupt de ploaie în setul al treilea, la scorul de 2-1 pentru Albot.
Cel mai bun rezultat al lui Radu Albot până la titlul din Florida a fost o semifinală la Metz, anul trecut, pierdută în faţa francezului Gilles Simon.
Evans (28 ani), care a reuşit un salt de 43 de locuri, mai jucase o finală în circuitul ATP, pierdută în 2017 în faţa luxemburghezului Gilles Muller. Britanicul a ispăşit o suspendare de un an după un test pozitiv la cocaină survenit în turneul de la Barcelona, din aprilie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS