22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova, decisă să-şi adjudece derbiul Olteniei

SCM Craiova, decisă să-şi adjudece derbiul Olteniei

Clubul SCM Craiova a susţinut ieri o conferinţă de presă în care antrenorul secund al echipei de handbal feminin, Costin Dumitrescu, şi două dintre jucătoarele grupării din Bănie, în speţă Andreea Ianăşi şi Jelena Trifunovic, au prefaţat derbiul Olteniei, cu SCM Vâlcea, programat mâine, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă. Meciul are o încărcătură deosebită, întrucât formaţia din Zăvoi este liderul la zi din Liga Florilor şi are un parcurs perfect până acum, în timp ce SCM Craiova are mult „teren“ de recuperat în plan intern, fiind preocupată şi cu participarea în Cupa EHF până acum. Alt aspect care pune presiune asupra celor două combatante este redat şi de atmosfera ostilă din meciul tur, când craiovencele au fost huiduite şi chiar jignite de publicul din Sala „Traian“, dar şi de unii dintre organizatori, un fapt de neînţeles.

Costin Dumitrescu: Nu este o rivalitate mai mare decât este normal

Antrenorul secund al SCM Craiova, Costin Dumitrescu, a declarat că se aşteaptă la o partidă extrem de dificilă contra liderului, dar că are încredere că fetele sale vor repeta jocul bun cu Bera Bera şi astfel să producă prima înfrângere din campionat grupării din Zăvoi.

„Întâlnim un adversar de calibru, SCM Vâlcea are în 17 meciuri jucate 17 victorii, sigur că ocupă astfel şi locul întâi, meritat, dar asta nu înseamnă că meciul de joi o să fie uşor pentru adversare, cum nu va fi nici pentru noi. Va fi o bătălie grea! Pentru noi urmează zece zile de foc: un meci cu Vâlcea şi două cu Măgura Cisnădie, o partidă în campionat şi una în Cupa României, confruntări pe care dacă noi reuşim să le câştigăm o să revenim acolo unde ne dorim şi unde toată lumea se aşteaptă să fim. Pentru noi ar fi decisiv rezultatul acestui meci pentru locul doi. Dacă luăm punctele astea, revenim acolo sus în clasament şi cu cât mai puţine sincope pe parcursul meciurilor rămase din campionat putem să venim pe podium, dar acest meci are o încărcătură specială din mai multe puncte de vedere. Un succes contra celor de la Vâlcea ar relansa campionatul şi ar creşte şi mai mult încrederea în forţele proprii şi spiritul echipei ar fi foarte sus şi aceste lucruri ar fi extrem de importante în jocuri. Acest meci este şi unul al orgoliilor olteneşti şi sunt sigur că sala ar fi plină. Avem nevoie de suporteri, pentru că atunci când aceştia au umplut sala, echipa a prestat un joc bun şi lumea a plecat fericită de la sală, ceea ce vrem să se întâmple şi joi. Nu vrem să avem orgolii cu Vâlcea, nu vrem să plătim nici pentru modul în care s-au comportat cu noi în tur, vrem punctele, pentru că avem nevoie de ele şi trebuie să le punem în clasament. Nu este o rivalitate mai mare decât este normal. Oriunde în lume, în oraşele din aceeaşi regiune, dacă au două echipe, şi nu contează sportul, care se bat pentru un campionat, sigur că apar orgolii, ceea ce face foarte bine sportului respectiv, deci ne bucură acest lucru şi sunt sigur că şi echipa din Vâlcea are aceleaşi sentimente“, a comentat „Deme“.

„Aş vrea să spun câteva lucruri despre ultimul meci de acasă împotriva echipei din Bera Bera, un meci care ne-a redat încrederea în forţele proprii. Am crescut foarte mult în joc şi unul dintre motivele importante ale acestui foarte bun meci a fost faptul că, în sfârşit, după multe săptămâni, am avut posibilitatea să ne antrenăm într-un ritm normal, fără distanţe parcurse cu avioane sau autocare, multe ore din noapte petrecute numai pe drum. Lucrul acesta s-a văzut şi în sănătatea jucătoarelor, dar şi în jocul pe care l-am prestat, şi sper ca de aici încolo să mergem pe un drum ascendent. Programul nostru va fi un pic mai relaxat, numărul antrenamentelor va creşte, pentru că noi am avut o perioadă în care am avut mai multe jocuri decât antrenamente, ceea ce este total anormal. Uitaţi un exemplu foarte bun, Vâlcea are un sezon în campionat atât de bun poate că şi datorită faptului că are şase meciuri mai puţin decât noi, şase meciuri grele, cu drumuri foarte grele. În trei săptămâni să ai 12 zboruri de avion este foarte greu“, a mai spus Costin Dumitrescu.

„Echipa noastră este în creştere“

La rândul lor, jucătoarele de la SCM Craiova au precizat că se simt mai bine după succesul cu Super Amara Bera Bera, şi faptul că au încheiat aventura în Cupa EHF a început deja să se simtă, programul fiind mult mai relaxat.

„Sper din tot sufletul să fim noi cele care vor sparge gheaţa şi să luăm punctele echipei din Vâlcea. Echipa noastră este în creştere, relaţiile de joc s-au legat mai mult, ne luptăm mai bine în apărare şi s-a văzut că după această săptămână de antrenament, fără drumuri şi fără schimbarea suprafeţelor de joc, am putut să punem în joc tot ceea ce am pregătit săptămâna anterioară pentru meciul cu Bera Bera. La fel ne pregătim şi pentru meciul cu Vâlcea şi sper să dăm tot ce e mai bun pentru a lua cele trei puncte. La Vâlcea a fost un meci destul de dur şi, cu toate conflictele de acolo, am reuşit, şi, în momentul în care eram în patru jucătoare, să nu luăm gol şi chiar să le marcăm gol. De aceea, sunt convinsă şi am încredere în echipă că ne vom lupta până la final. Cred că o să le luăm aceste puncte joi şi să le arătăm că putem avea un joc mult mai bun faţă de ce le-am arătat până acum“, a spus Andreea Ianăşi.

„În primul rând, vreau să spun că sunt foarte mândră de noi cum am jucat în ultimul meci, cu Bera Bera, chiar dacă miza nu mai era atât de mare, după cum bine ştiţi. Am jucat bine şi am respectat toate sarcinile, am fost foarte concentrate şi sper să păstrăm aceste lucruri pozitive din jocul nostru şi în viitoarele confruntări. Noi vom da totul pe teren şi sper că vom câştiga. Suntem supărate că am părăsit Cupa EHF, dar acum avem mai mult timp să alocăm campionatului intern, să pregătim meciurile mai bine şi astfel să avem mai multe şanse să terminăm pe podium“, a declarat Jelena Trifunovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS