17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / PSG şi AS Roma, victorioase în turul optimilor din Liga Campionilor

Fotbal / PSG şi AS Roma, victorioase în turul optimilor din Liga Campionilor

Liga Campionilor s-a reluat în această săptămână cu manşa întâi a optimilor de finală, ziua de marţi oferind două jocuri ce pe hârtie păreau foarte echilibrate, însă pe teren valorile au ieşit la suprafaţă.

Pe stadionul „Old Trafford“, în faţa a 74.054, Manchester United nu a putut ţine pasul cu Paris Saint-Germain, campioana Franţei impunându-se cu 2-0 cu toate că nu i-a avut disponibili pe Neymar şi Cavani. Gruparea din Hexagon a deschis scorul prin Presnel Kimpenbe, care a pus latul de la trei metri la o centrare venită din corner de la Angel Di Maria (’53, 0-1), iar avantajul a fost mărit de Kylian Mbappe, care a ţâşnit dintre cei doi fundaşi centrali şi a „ciupit“ mingea pe lângă portar, după un assist excelent al lui Di Maria (’60, 0-2).
De menţionat că „diavolii“ din Manchester au încheiat meciul în inferioritate numerică, după ce Paul Pogba a primit al doilea galben în minutul 89.
Manchester United: de Gea – Young, Bailly, Lindelof, Shaw – Herrera, Matic, Pogba – Lingard (’45+4, A. Sanchez), Rashford (’84, Lukaku), Martial (’46, Mata).
PSG: Buffon – Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat – Verratti (’75, Paderes), Marquinhos – Alves, Draxler, Di Maria (’81, Dagba) – Mbappe.
Meciul retur se va disputa pe 6 martie, de la ora 22.00.
Integralist în meciul câştigat de PSG pe „Old Trafford“, scor 2-0, Gianluigi Buffon (41 de ani) a bifat meciul cu numărul 121 în Liga Campionilor. Legendarul portar a devenit astfel al zecelea fotbalist din istorie, după numărul de apariţii din UCL.

„Suntem mulţumiţi, dar suntem abia la jumătatea drumului“

Kylian Mbappe, atacantul-vedetă al clubului Paris Saint-Germain, consideră că echipele franceze nu trebuie să se mai teamă atunci când evoluează în Liga Campionilor, deoarece fotbalul din Ligue 1 este în acest moment unul competitiv.

„Oamenii trebuie să înceteze să se mai teamă, fotbalul se joacă pe teren. Desigur, Neymar este ultra-important, Cavani este fundamental, însă fotbalul se joacă pe teren şi am arătat acest lucru. Trebuie ca oamenii să ne susţină pentru că noi o vom susţine, la rândul nostru, pe Olympique Lyon, săptămâna viitoare. Trebuie ca fotbalul francez să ajungă cât mai sus posibil în Liga Campionilor. Trebuie să încetăm să ne mai temem. Suntem buni“, a spus Mbappe, care consideră că PSG a arătat unele slăbiciuni în finalul jocului, pe care trebuie să le corecteze până la returul de pe „Parc des Princes“: „Suntem mulţumiţi, dar suntem abia la jumătatea drumului. Vom continua să ne pregătim bine, pentru că eu consider că în ultimele 20 de minute am avut o mică scădere fizică. Ne vom antrena timp de trei săptămâni, pentru a fi pregătiţi în vederea returului şi a ne asigura calificarea“.

Solskjaer nu se predă

Pentru Manchester United, înfrângerea cu PSG a fost prima cu Ole Gunnar Solskjaer la cârmă. Antrenorul norvegian a precizat că formaţia calificată în sferturile Ligii Campionilor se va decide la Paris.

„Munţii sunt făcuţi pentru a fi cuceriţi, nu? Nu putem să spunem că gata, calificarea e închisă. Ne vom duce la Paris şi vom încerca să facem un meci bun, trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o în seara asta, evident. A fost un prim test împotriva unei echipe de calitate şi l-am picat. Confruntarea a decurs mult timp aşa cum ne aşteptam. În prima repriză, ambele formaţii au fost prudente, era important pentru amândouă să nu ia gol. Din păcate, noi am primit gol la acea fază fixă şi de acolo ceva s-a rupt. PSG a controlat jocul apoi, au experienţa necesară să evolueze astfel“, a declarat Ole Gunnar Solskjaer la conferinţa de presă.

Puştiul Zanilo a răpus-o pe Porto

Celălalt meci al serii, AS Roma – FC Porto, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Aflată pentru al doilea an la rând în optimile Ligii sub conducerea tehnicianului italian Eusebio Di Francesco, AS Roma a fost echipa mai dornică de fotbal, avându-l inspirat la finalizare pe puştiul Nicolo Zanilo, un atacant de doar 19 ani. Acesta a deschis scorul în minutul 70, cu un şut pe jos, de la 9 metri, după o pasă a lui Edin Dzeko. Cel de-al doilea gol al lui Zanilo a venit după o bară a lui Dzeko, puştiul italian împingând mingea în poarta goală de la câţiva metri (’76, 2-0). FC Porto a reuşit să reducă din diferenţă la doar trei minute, când Adrian Lopez a reluat de la şase metri o minge venită norocos de la Suares (’79, 2-1).


AS Roma: Mirante – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini (’83, N’Zonzi), De Rossi, Cristante – Zaniolo (’87, Santon), Dzeko, El Shaarawy (’90, J. Kluivert).
FC Porto: Casillas – Militao, Felipe, Pepe, Telles – Otavio (’84, Hernani), Pereira, Herrera – Fernando (’76, Andre Pereira), Soares, Brahimi (’68, Adrian).
Calificarea se joacă pe „Dragao“, pe 6 martie, de la ora 22.00.

Liga Campionilor

Program prima manşă a optimilor:
– miercuri, 13 februarie, ora 22.00: Ajax Amsterdam – Real Madrid, Tottenham – Dortmund;
– marţi, 19 februarie, ora 22.00: Liverpool – Bayern Munchen, Lyon – Barcelona;
– miercuri, 20 februarie, ora 22.00: Atletico Madrid – Juventus, Schalke – Manchester City.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS