14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Așteptări mari, realizări puține. Mangia și Hagi s-au blocat reciproc

Fotbal / Așteptări mari, realizări puține. Mangia și Hagi s-au blocat reciproc

Universitatea Craiova a început miniretul Ligii I cu o remiză, scor 0-0, la Ovidiu, cu FC Viitorul, dar nu a lăsat o impresie foarte bună, având multe momente în care a părut surprinsă în defensivă și nu a convins nici în atac. A fost primul meci fără căpitanul Alex Mitriță, plecat la New York City, iar acest lucru s-a resimțit. A fost un meci în care Koljic nu a strălucit, iar noul căpitan Bancu a rămas dator, la fel ca Mihăilă, Rocha sau Meza Colli, care a fost de folos doar în partea a doua.

Alb-albaștrii au avut șansa deschiderii scorului în minutul 31, când Elvir Koljic a bătut foarte slab, telefonat, o lovitură de la 11 metri obținută tot de el, după o ușoară împingere a olandezului  Kuipers.

O ocazie uriașă a fost irosită în minutul 46, când Dimitrov i-a furat o minge lui de Nooijer, i-a pasat lui Mihăilă, dar acesta a luftan dintr-o poziție favorabilă. A urmat un șut bun al lui Cicâldău, boxat fără emoții de Cojocaru (’47), iar jocul a continuat cu contrele Viitorului.

Gazdele au fost la un pas de gol în minutul 65, când Ianis Hagi l-a servit excelent pe De Nooijer, iar acesta a șutat puternic de la 12 metri lateral stânga, însă Pigliacelli a închis bine unghiul.

O ocazie uriașă a irosit-o Ianis Hagi, care a fost blocat din postura de unu la unu de Pigliacelli, care a avut o intervenție de fundaș (’79).

FC Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țâru, Kuipers (’46, Boboc), de Nooijer – Achim (’70, Casap), T. Băluță, Iacob – Vînă, Hagi, Houri (’82, Rivaldinho). Antrenor: Gică Hagi.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Dimitrov (’70, Martic), Donkor, Kelic, Ferreira – Mateiu, Cicâldău – Meza Colli, Mihăilă (’66, Rocha), Bancu – Koljic (’80, Cristea). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Houri ’9, Kuipers ’30, Vînă ’90+2 / Donkor ’2, Kelic ’34, Dimitrov ’45.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu; Andrei Antonie.

Observatori: Alexandru Deaconu, Mihai Stancu.

Statistica meciului: posesie: 46%-54%, ocazii de gol: 9-7, șuturi pe poartă: 4-4, șuturi pe lângă poartă: 5-3, lovituri libere: 20-23, cornere: 2-7, ofsideuri: 2-2, aruncări de la margine: 20-29, intervenții portar: 4-4.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova a bătut pasul pe loc și a rămas pe locul trei, iar în meciul următor o va întâlni pe CFR Cluj, derbiul fiind programat duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Hagi: Sunt mulțumit de rezultat

La finalul întâlnirii, antrenorul Viitorului, Gică Hagi, a afirmat că remiza este echitabilă și că jocul a avut un ritm bun.

„Bineînțeles că sunt mulțumit de rezultat, de efortul care a fost, de dăruire ținând cont de adversar, unul puternic, în formă, cu un antrenor foarte bun. Am schimbat cât am putut mai bine fiecare, tactic, să surprindem… S-au întâlnit două echipe care domină și știu să joace și cred că a fost un joc frumos. Păcat că nu s-a marcat! Nu știu dacă a fost, nu are rost să vorbesc despre penalti. Nu mă băgați, că… Știți că atunci când sunt pe teren, la cald, mai zic una-alta, dar după mă răcesc și respect. Și noi greșim, așa că nu e bine să comentez imediat după meci. Cred că a fost un arbitru imparțial“, a spus Hagi, considerând că nimic nu este jucat în privința titlului: „Nimic nu-i ușor. Fiecare se uită la detalii, toți caută rezultatul și încă nu avem ritm. Eu zic că au ieșit totuși niște meciuri frumoase în aceast etapă. La noi a fost un ritm destul de bun“.

Mangia: A fost un meci tactic

De partea cealaltă, tehnicianul Științei, Devis Mangia, a explicat că meciul acesta a fost foarte tacticizat și se bucură echipa sa a jucat bine și fără Mitriță, menționând că vor putea apărea surprize în lotul Craiovei.

„A fost un meci tactic, pentru că noi am schimbat sistemul pentru acest meci, ei – la fel, iar pentru mine echipa s-a mișcat bine, mai puțin primele 15 minute, dar după am controlat jocul, am avut ocazii. Au existat și greșeli din punct de vedere tehnic, probabil pentru că a fost foarte multă tensiune în teren și în unele situații nu am făcut cele mai bune alegeri. Am pregătit jocul și în cantonament fără Mitriță, pentru că știam că ei pot crea situații când schimbă partea jocului, și când joacă între linii cu un fundaș în construcție, așa cum a și fost. În momentul acesta echipa mea cunoaște două-trei sisteme de joc. În principiu este la fel stilul nostru, dar poate fi ceva diferit cu ceva jucători noi în teren. Să vedem cum vor fi jucătorii din punct de vedere fizic după acest meci și, probabil, vor fi și alte soluții prin transferuri, deci vedem… Dacă vor fi soluții bune pentru noi, sigur nu sunt probleme să luăm jucători. Nu vorbesc despre jucătorii altor echipe (referitor la Alex Ioniță, de la CFR Cluj – n.r.), dar sunt fotbaliști în România (Tandia – n.r.) și în afara țării care ne pot ajuta. Nu s-a schimbat nimic după aceste trei egaluri. Duminică vom avea un meci interesant, vom vedea ce se întâmplă, dar eu cred că totul se decide în luna mai“, a declarat Mangia, care a admis, în sfârșit, că este executantul penaltiurilor reprezintă o problemă: „Este clar că este o problemă cine execută penaltiuri, pentru că nu cred că ține de antrenament. Este un număr de lovituri ratate (cinci –n.r.) destul de ciudat. Sunt multe puncte pierdute după aceste penaltiuri irosite, dar mergem înainte“.

Cicaldău: A fost un meci echilibrat

Din rândul jucătorilor Universității, decarul Alex Cicâldău a fost împăcat cu egalul.

„A fost un meci foarte echilibrat. Am ratat un penalti, asta este, se mai întâmplă. Cred că puteam obține cele trei puncte, dar și cei de la Viitorul au avut ocazii, deci a fost un meci foarte echilibrat. Am ratat șansa să egalăm pe FCSB… Am venit cu gândul să luăm cele trei puncte și am reușit să obținem doar unul, dar trebuie să privim înainte și să abordăm fiecare meci la victorie. Mitriță este un jucător foarte bun și decisiv pentru noi, a ajutat de foarte multe ori echipa, însă trebuie să jucăm și fără el“, a spus Cicâldău.

Bancu „plânge“ după Mitriță

Noul căpitan al Craiovei, Nicușor Bancu, a afirmat că s-a simțit lipsa lui Mitriță, dar crede că Universitatea poate să-și urmeze drumul și fără acesta.

„Am văzut că s-au încurcat CFR și FCSB și eram concentrați pentru acest meci să-l câștigăm pentru a ne apropia de primul loc, însă din păcate nu s-a putut. E bine că nu am pierdut și nu am primit gol și mergem înainte. Mitriță este cel mai bun om al nostru, a fost primul meci fără el și se vede că am suferit, nu ne-am creat foarte multe ocazii. Poate și cei de la Viitorul ne-au închis foarte bine culoarele, dar și lipsa lui se vede. Nu mă mai așteptam să plece. Știam că sunt ceva discuții, dar nu credeam că o să mai plece. Din fericire pentru el a plecat, este bine pentru viitorul lui, îl felicit și sper să facă o treabă bună acolo, să fie la fel de bun ca aici. Noi trebuie să ne vedem de treabă, pentru că putem să jucăm fotbal și fără el. CFR vine să câștige punctele, noi la fel, mai ales că jucăm pe teren propriu. Vor fi mulți suporteri, sper 30.000, și cu ei în spate putem să învingem pe oricine. Lupta pentru podium a rămas la fel“, a declarat Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS