5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Transferul lui Mitriță la New York City, în linie dreaptă. Vezi sumele vehiculate!

Fotbal / Transferul lui Mitriță la New York City, în linie dreaptă. Vezi sumele vehiculate!

Căpitanul Universității Craiova, Alexandru Mitriță, se află în Manchester și va efectua astăzi vizita medicală, urmând să semneze un contract pe patru ani cu New York City, informează Digi. Mutarea se va face la Manchester deoarece City are printre acționari aceiași patroni cu clubul din MLS. City Football Group (CFG), care deține franciza Manchester City, este condus de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan. De la achiziționarea lui Manchester City în 2008, City Football Group a mai cumpărat acțiuni în Major League Soccer (MLS), la echipa de fotbal New York City, dar și la Melbourne City, în Australia și în Japonia, la formația Yokohama F. Marinos. Mansour bin Zayed Al Nahyan, în vârstă de 48 de ani, este unul dintre cei 19 copii ai celei mai bogate familii regale din lume. Șeicul Mansour este un important om politic și de afaceri în Abu Dhabi. Familia lui Mansour are o avere cifrată la un trilion de lire sterline.

Mitriță va câștiga progresiv între 1,2 și 1,8 milioane de euro pe sezon, iar Universitatea Craiova va încasa 8,5 milioane de dolari, adică 7,4 milioane de euro. Din acești bani, 20% merg căte Pescara, care și-a păstrat procent, același lucru făcându-l și Craiova în înțelegerea cu New York City.

Mitriță va deveni al treilea cel mai scump transfer făcut în Liga I, după Nicolae Stanciu (9.8 milioane de euro) și Vlad Chiricheș (9.5 milioane de euro).

Craiova vrea să umple golul cu Ioniță

Pentru că plecarea lui Mitriță este iminentă, oficialii Universității Craiova s-au reorientat spre mijlocașul Alexandru Ioniță, de la CFR Cluj, fotbalist care iubește Știința și a declarat în mai multe rânduri că vrea în Bănie.

„A fost o întrebare a celor de acolo despre Ioniţă, dar nu s-a ajuns la o discuţie despre bani sau altceva. Probabil că se discută despre transfer. Ioniţă arată foarte bine fizic, s-a pregătit excelent. Îl aşteptăm să intre în primul 11 şi eu cred că nu va mai ieşi de acolo“, a spus Bogdan Mara, la Digi.

Alexandru Mitriţă este fotbalistul cu cele mai multe reuşite la capitolul driblinguri în prima parte a sezonului din Liga 1. Are un procent de 66% (93 de driblinguri din 141 încercate) finalizate, urmat de Iansi Hagi, 61% la sută, şi Ibrahima Tandia, 56%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS