5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Conducătorii Științei pregătesc repatrierea lui Dorin Rotariu. Ioniță, pus în așteptare

Fotbal / Conducătorii Științei pregătesc repatrierea lui Dorin Rotariu. Ioniță, pus în așteptare

Universitatea Craiova continuă seria „bombelor“ pe piața transferurilor, pe ultima sută de metri. Ziua nebună a început cu vânzarea lui Alex Mitriță la New York City pentru 7.4 milioane de euro și 20% din viitorul transfer, apoi l-a achiziționat pe Carlos Fortes pentru 150.000 și 10%, iar în această seară are prilejul să acopere și postul rămas descoperit. Oficialii olteni nu au ajuns la un acord cu omologii lor de la CFR Cluj, astfel că s-au orientat spre Dorin Rotariu, de la Club Brugge, iar cele două cluburi ar fi ajuns deja la o înţelegere pentru împrumutul fotbalistului de 23 de ani. Mutarea depinde de fostul jucător al lui Dinamo, care afirma zilele trecute că nu agrează revenirea în Liga I, dar sfaturile primite de la selecționerul Cosmin Contra, care i-a cerut să-și găsească o echipă unde să joace dacă vrea la națională, par să-l fi pus pe gânduri.

Dacă transferul se va realiza, Rotariu ar deveni cel mai bine plătit jucător din lotul Craiovei. La clubul alb-albastru există un plafon salarial de 10.000 de euro pe lună pe care oficialii olteni sunt dispuşi să-l „spargă” pentru Rotariu, care ar urma să încaseze peste 200.000 de euro pe sezon, susține Telekom Sport.

Rotariu a evoluat în Liga I până la începutul lui 2017, când a fost vândut de Dinamo la Club Brugge pentru 2,2 milioane de euro. Mijlocaşul ofensiv a fost împrumutat ulterior la Mouscron, iar în vara lui 2018 a ajuns la AZ Alkmaar, tot sub formă de împrumut. A prins însă doar 10 meciuri în Olanda, majoritatea din postură de rezervă.
În vârstă de 23 de ani, Rotariu a fost în această iarnă în negocieri avansate cu clubul german Arminia Bilefeld, însă mutarea nu s-a mai concretizat, germanii susţinând că acesta a avut probleme la vizita medicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS