16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVolei (f) / Nikolai Ivanov, fericit după calificarea României la CE

Volei (f) / Nikolai Ivanov, fericit după calificarea României la CE

Naționala feminină de volei a României s-a calificat ieri seară la Campionatului European după ce s-a impus în deplasare, cu 3-2 (17-25,25-19,25-21,17-25,9-15), în ultima partidă a grupei F în faţa Bosniei. Principala marcatoare din tabăra noastră a fost Ioana Maria Baciu (26 de puncte), în timp ce de la gazde s-a remarcat Dajana Boskovic (27).
Selecţionerul echipei feminine de volei a României, bulgarul Nikolai Ivanov, a declarat după obţinerea calificării la CE 2019, că tricolorele au avut un meci foarte dificil cu Bosnia.

„A fost un meci foarte dificil pentru noi. Am jucat într-o atmosferă extraordinară, a fost frumos. Este o victorie importantă pentru noi. Am jucat bine în tie-break şi am câştigat. Asta ne-a dus la Campionatul European şi sunt fericit“, a spus Ivanov, citat de Agerpres.

Goran Nesic, antrenorul echipei Bosniei, care a ratat şansa de a participa în premieră la un Campionat European, a declarat la final: „Nu ştiu ce mai pot spune în acest moment, e greu pentru noi. Am fost aproape de victorie. Felicit România şi vom aştepta o nouă oportunitate de a ne califica la un Campionat European“.

Campionatul European va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie, în Ungaria, Polonia, Slovacia şi Turcia, cu participarea a 24 de echipe, o premieră. Cele 24 de echipe calificate asunt Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia, Olanda, Turcia, Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS