8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport(VIDEO) Au luat viza, acum la treabă!

(VIDEO) Au luat viza, acum la treabă!

Universitatea Craiova şi-a reluat ieri activitatea, prima acţiune a alb-albaştrilor constând în efectuarea vizitei medicale, hop peste care au trecut cu bine toţi cei 28 de jucători. Este vorba despre portarii Mirko Pigliacelli, Laurenţiu Popescu, Eduard Stăncioiu şi Cătălin Preduț, respectiv jucătorii de câmp Cristi Bărbuț, Alex Mitriță, Marius Briceag, Alexandru Mateiu, Radoslav Dimitrov, Matteo Fedele, Tiago Ferreira, Ovidiu Bic, Valentin Mihăilă, Nicușor Bancu, Renato Kelic, Alexandru Cicâldău, Andrei Burlacu, Elvir Koljic, Ivan Martic, Isaac Donkor, Nuno Rocha, Raoul Baicu, Răzvan Popa, Alexandru Sîrbu, Luis Nițu, Andrei Zete, Lucian Buzan și Cătălin Ion.
A lipsit motivat Meza Colli, care urma să aterizeze în Bănie aseară, în timp ce Dominik Glavina şi Florin Gardoș nu mai intră în vederile clubului, ultimul fiind dorit cu insistenţă de Poli Iaşi şi FC Voluntari.

„Nu am vorbit cu Florin. Mi-a dat doar un mesaj în care mi-a scris că nu o să mai facă parte din echipă. Îmi pare rău pentru el, este un prieten bun şi sper să-şi găsească o echipă unde să continue, pentru că este un jucător foarte valoros“, a comentat căpitanul Universităţii, Alex Mitriţă.
„Ştiu că Florin nu va mai veni, îmi pare rău şi nu-mi rămâne decât să-i urez succes acolo unde va merge şi să-i mulţumesc pentru ceea ce a făcut pentru noi. Am auzit că sunt mai multe echipe interesate de el, dar nu ştiu ce va alege, nu am discutat cu el“, a spus, la rândul său, Nicuşor Bancu.

Din rândul tinerilor jucători care au făcut mereu trecerea la prima echipă se pare că Florin Borţa va merge sub formă de împrumut la Petrolul Ploieşti, iar pentru Cristi Dică, Marian Şerban şi ceilalţi se caută variante unde să evolueze.
„Leii“ s-au revăzut aseară şi cu membrii staff-ului tehnic şi cel administrativ, iar în această dimineaţă delegaţia olteană va decola la ora 11.30, cu un charter, de pe Aeroportul Internaţional Craiova spre Turcia. Gruparea alb-albastră va susţine un stagiu de pregătire până pe 26 ianuarie în Antalya, având cartierul general la Hotelul „Land of Legends Kingdom“, un stabiliment de lux ce oferă şi multe terenuri excelente pentru antrenamente. În cadrul acestui cantonament vor fi susţinute şi o serie de partide amicale, oponentele şi datele de disputare urmând să fie anunţate pe parcurs.

Mitriţă n-ar zice ba să vină întăriri

Revederea cu colegii a fost frumoasă, Mitriţă şi ceilalţi povestind pe unde au fost şi ce au văzut în vacanţe, din „peisaj“ nelipsind glumele. Luaţi la întrebări de jurnalişti, aceştia au punctat că nu sunt kilograme în plus şi că vor un an 2019 plin cu realizări.

„A fost foarte frumos în vacanţă, a fost foarte cald, m-am relaxat. Aveam nevoie de aşa ceva după un an foarte greu şi sper că am revenit cu bateriile încărcate din această vacanţă. Nu am kilograme în plus, sunt bine, am venit chiar pe minus. Mi-a fost frică de amendă, de asta am avut grijă. Ne-am reunit cu gânduri măreţe. Ne dorim foarte mult să câştigăm toate meciurile, în primul rând, să avem o pregătire bună, să fim sănătoşi şi să trecem cu bine peste acest cantonament din Antalya. Nu ne gândim la trofee deocamdată, trebuie să ne pregătim şi să dăm totul. Acum urmează cantonamentul, perioada care ne ajută în «viaţă». Fără cantonament nu putem să avem condiţia necesară, pentru că mai avem cinci meciuri în campionat şi apoi începe play-off-ul şi trebuie să ştim foarte bine unde vrem să ajungem şi ce vrem să facem. Avem nevoie de continuitate, trebuie să tratăm fiecare meci foarte bine. O să jucăm în aceste cinci etape rămase din campionatul regular cu majoritatea echipelor din play-off, începem cu un meci foarte greu, cu Viitorul, şi trebuie să mergem acolo şi să câştigăm. Nu am auzit nimic de Tandia, Mario Dulca, acum este pentru prima oară. Vom vedea pe durata acestui cantonament dacă va veni cineva. Ne putem bate la titlu şi fără întăriri. Am arătat şi până acum că avem putere. Ne trebuie omogenitate la nivel de lot, nu cred că este important să aducem foarte mulţi jucători. Este ok dacă mergem înainte cu ce avem, dar dacă ne vin şi întăriri ne bucurăm foarte mult, dar cu echipa care este acum cu siguranţă putem face multe în acest campionat“, a declarat Alex Mitriţă, care a punctat că nu se gândeşte momentan la plecare: „Vom vedea când va veni momentul să plec. Vreau să rămân la Craiova, mă gândesc să câştig trofee cu această echipă, apoi îmi doresc să plec în străinătate. Nu ştiu dacă va fi Spania sau Anglia, depinde unde va fi bine pentru mine şi pentru club“.

Bancu se gândeşte la event

În aceeaşi notă s-a prezentat şi Nicuşor Bancu, fotbalist care a pierdut şirul vizitelor medicale de la Craiova.

„În vacanţă am fost împreună cu familia şi cu prietenii la munte. Îmi place să petrec sărbătorile aici, în ţară. Crăciunul l-am făcut cu părinţii, iar de Revelion am plecat cu prietenii şi cu fratele meu la munte. Vacanţa a fost scurtă şi frumoasă, dar chiar îmi era dor să revin şi să începem antrenamentele, îmi face plăcere să joc fotbal. În 2019 îmi doresc să fiu sănătos, să-mi ajut echipa cât mai mult şi să câştigăm împreună un trofeu. Revin cu gânduri mari. Vreau să dau totul pe teren, să mă impun şi să joc cât mai mult la Universitatea. Nu ştiu nimic despre colegi, dar eu nu am niciun kilogram în plus. Până la câştigarea campionatului mai este. Trebuie să rămânem în play-off. Mai sunt câteva etape până se termină campionatul regular, după începe play-off-ul şi sperăm să facem o figură frumoasă, să reuşim mult mai mult decât anul trecut. Avem un lot mult mai bun decât în sezonul trecut. Suntem o echipă mult mai sudată şi putem să obţinem mult mai multe victorii. Nu-i cunosc pe toţi cei care au venit acum la vizita medicală, dar printre ei sunt şi jucători pe care i-am mai întâlnit la noi la antrenamente. Sunt sigur că vor veni cu noi şi ne vor ajuta, se vor pregăti foarte bine în Antalya. Chiar dacă nu au venit alţi jucători experimentaţi, avem un lot extraordinar. Dacă vor veni vor fi bine primiţi şi cu siguranţă o să ne ajute. Până atunci, noi cei care suntem aici ne vom face treaba foarte bine, ca şi până acum. Nu ştiu a câta vizită medicală este aici pentru mine, pentru că şi când eram la Slatina veneam tot în Craiova pentru a obţine viza. Din 2011 tot vin, dar nu contează asta, important este că sunt sănătos. Nu ştiu dacă va fi ultima, nu mă gândesc deocamdată la plecare. Îmi doresc să iau titlul cu Universitatea sau Cupa României, dacă nu chiar amândouă“, a declarat Bancu.

Bărbuţ îşi doreşte ca 2019 să fie anul său

De mult optimism a dat dovadă Cristi Bărbuţ, care a admis că anul 2018 a fost bun doar spre final, dar că în 2019 şi-a propus lucruri măreţe.

„De sărbători am stat cu părinţii, cu familia, la bunici, şi cred că sunt cele mai frumoase când le petreci cu oamenii dragi. 2018 a fost un an bun spre final, pentru mine, şi sper ca în 2019 să joc cât mai mult şi să ajut echipa să câştige şi să facem multe puncte. Am luat un trofeu sezonul trecut şi cred că avem puterea să luăm altul şi pentru asta o să muncim şi acum în cantonament, dar şi pe tot parcursul anului. Ne aşteaptă un stagiu greu, dar trebuie să ne pregătim bine ca să ducem greul în campionat“, a spus Bărbuţ.

Martic: Trebuie să ne pregătim bine

Pus pe treabă s-a arătat şi mijlocaşul Ivan Martic, care nu a stat nici el departe de familie în scurta perioadă de întrerupere.

„Vacanţa mi-am petrecut-o în Croaţia, cu viitoare mea soţie, am organizat nunta, pentru că va avea loc peste şase luni şi vreau să fie o petrecere mare. Acum am revenit la treabă şi vrem să câştigăm toate meciurile până la sfârşitul sezonului, ăsta este obiectivul nostru. Primul nostru gând este să accedem cu multe puncte în play-off, apoi putem vorbi şi despre alte lucruri. Ne aşteaptă cantonamentul, e o perioadă grea, dar trebuie să ne pregătim bine, pentru că este important să avem o condiţie fizică foarte bună pentru meciurile ce vor urma“, a afirmat Martic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS