16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Așa da, mai merge! Alb-albaștrii s-au împăcat cu fanii (foto, video)

Fotbal / Așa da, mai merge! Alb-albaștrii s-au împăcat cu fanii (foto, video)

Formaţia Universitatea Craiova a câştigat, scor 2-0, partida susţinută ieri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania echipei Gaz Metan Mediaş, contând pentru etapa a 21-a din Liga I, ultima din 2018.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Mitriță, care a șutat puternic dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a lovit zidul ardelenilor și a picat sub bară, Pleșca fiind păcălit de traectoria balonului (’52, 1-0).

Craiova și-a asigurat victoria spre final, când Alex Mitriță a executat perfect o lovitură de la 11 metri, obținută tot de el (’87, 2-0).

La începutul meciului, Lorena Balaci și fiul său i-au înmânat lui Valentin Mihăilă trofeul de cel mai bun junior în 2018, deoarece el nu a putut fi prezent ieri la Gala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“.

Lovitura de începere a fost dată de Lorena Balaci, una dintre fiicele fostului mare fotbalist al Craiovei.

„U“ Craiova: M. Pigliacelli – I. Martic I. Donkor  Ferreira, N. Bancu – A. Mateiu, A. Cicâldău (’90, M. Fedele) – C. Bărbuț (’89, Meza Colli), V. Mihăilă (’62, A. Burlacu), A. Mitriță – N. Rocha. Antrenor: Devis Mangia.

Gaz Metan Mediaş: R. Pleșca – B. Diallo, A. Pereira, M. Constantin, R. Trif – B. Fofana, L. Cristea – E. Fernandes, A. Ivanov, N. Chamed (’76, M. Stancu) – C. Fortes (’53, G. Yazalde). Antrenor: Mihai Teja.

Cartonaşe galbene: Mateiu ’24 / Fofana ’23, ’32  Chamed ’76.

Cartonaș roșu: Fofana ’32.

Au arbitrat: Horaţiu Mircea Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei; Horia Gabriel Mladinovici.

Observatori: George Ionescu, Mircea Călin.

Universitatea Craiova a încheiat anul pe locul trei, cu 38 de puncte.

Teja, supărat pentru eliminarea lui Fofana

La finalul întâlnirii, la flash interviuri, antrenorul echipei oaspete, Mihai Teja, s-a arătat dezamăgit de eliminarea lui Fofana pentru două galbene, dar a fost fair-play și a recunoscut superioritatea Universității Craiova.

Eu nu înţeleg, suntem cei mai răi băieţi din Liga I? De patru-cinci meciuri jucăm doar în zece. Eu vreau să îmi felicit jucătorii pentru ceea ce au realizat până acum. Am încercat să creăm un fotbal frumos şi nu vom abdica de la ţelul nostru. Sper în primăvară să ne batem pentru play-off. Am avut şi ocazie de gol, în care puteam să înscriem, dar, până la urmă, e o victorie meritată a Craiovei. Am întâlnit o echipă puternică, Craiova are o echipă cu jucători de mare calitate. Eu cred că meciul s-a rupt după acea eliminare a lui Fofana. E greu să facem faţă pe acest stadion, în zece oameni. Mai ales acum, pe final de an, când au apărut accidentări şi suspendări. Pentru a ne putea bate mai sus, e nevoie de un lot mai numeros“, a declarat Mihai Teja.

Vezi video cu ce a spus și la conferința de presă!

Mangia: Am avut o atitudine perfectă

La rândul său, tehnicianul Universității Craiova, Devis Mangia, a apreciat atitudinea și evoluția elevilor săi, mult schimbată față de jocul cu Dinamo.

Felicitări băieţilor, am făcut unul dintre cele mai bune meciuri. Am avut o atitudine perfectă, din toate punctele de vedere. Am greşit un meci, cu Dinamo, dar avem nevoie de echilibru dacă vrem performanţă. Răspunsul băieţilor de azi a fost super. Această echipă are valori, am văzut că e o formaţie unită. Nu vreau să felicit pe cineva în mod special, vreau să îi felicit pe băieţi şi staff-ul. Aş vrea totuşi să îi mulţumesc lui Edi Stăncioiu, e un băiat extraordinar, care ne-a ajutat enorm în vestiar. Noi suntem o echipă tânără, dar avem şi jucători precum Edi, care sunt extrem de importanţi în vestiar“, a spus Mangia, subliniind că este interesat de cooptarea unui atacant cu profilul lui Elvir Koljic: „E posibil să facem ceva pe piaţa transferurilor. E nevoie de un vârf, dacă vrem să trecem în 4-2-3-1. Dar nu ştiu ce se va întâmpla, trebuie să vorbesc cu cei din conducere. Vom stabili în curând strategia pentru la iarnă“.

Vezi video cu ce a spus și la conferința de presă!

Mitriță a ajuns la cota 13

Căpitanul Științei, Alex Mitriță, a bifat dubla cu Gay Metan Mediaș și l-a egalat pe George Țucudean în clasamentul golgheterilor, având 13 reușite.

Suntem foarte bucuroşi pentru această victorie, am arătat că suntem o echipă. Sunt bucuros că am marcat şi că am putut să dedic reuşitele memoriei domnului Balaci. Ne-am dorit această victorie după ruşinea cu Dinamo. Orice s-ar vorbi de rău de noi, rămânem o familie. Antrenorul are susţinerea noastră, e cel mai bun din Liga I. Ne-a pus fotbalul pe masă, e normal să fim alături de el“, a spus Mitriţă, care l-a remarcat pe portarul oaspeților, Pleșca: „Bătrânul a fost un om cheie pentru ei, a avut intervenţii la care nu mă aşteptam. Îl felicit pe această cale, chiar a avut nişte parade impresionante“.

Bancu ar fi vrut mai multe puncte

Și Nicușor Bancu l-a susținut pe Mangia, menționând că echipa sa ar fi trebuit să aibă o „avere“ mai mare de puncte.

„E cel mai bun antrenor, nu doar pentru mine, ci şi pentru ceilalţi băieţi. Suntem o familie şi trebuie să o scoatem la capăt. Puteam obţine mult mai mult în această toamnă. Ne-am încurcat şi cu echipele mici, dar important e că am terminat anul cu fruntea sus. Ne încărcăm bateriile acum, iar în primăvară sper să revenim cu forţe proaspete. Voiam să facem un meci bun, pentru că după meciul cu Dinamo au fost atât de multe comentarii… Eu zic că am făcut un meci mare în această seară, deşi suporterii încă nu ne-au iertat după partida din Ştefan cel Mare. Dar sper să o ţinem tot aşa şi uşor-uşor să îi determinăm să uite acea înfrângere“, a declarat Bancu.

Pentru galerie foto, click aici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS