Acasă Sport Handbal (f) / Tricolorele vor juca finala mică, împotriva Olandei, la CE...

Handbal (f) / Tricolorele vor juca finala mică, împotriva Olandei, la CE din Franța

-

Naţionala feminină de handbal a României a ratat, vineri seară, calificarea în finala Campionatului European din Franţa, după ce a fost învinsă în semifinală de echipa Rusiei, campioana olimpică, scor 28-22.

Pivotul Crina Pintea s-a declarat extrem de dezamăgită după acest eșec.

„Cred că puteam mult mai mult. Meciul are 60 de minute, cum spun mereu, trebuie să joci până în ultima secundă. Sincer, fetele au fost foarte motivate, poate prea motivate. Poate am dat în partea cealaltă, nu ştiu! Cred că puteam, dar nu aşa, doar să spui că vrei. Ne-am împotmolit în ambele faze, nu ne-am apărat bine, ne-am grăbit în atac, am greşit individual şi asta a fost. E greu, normal că s-a văzut lipsa Cristinei, doar că şi noi, toate fetele…Nu vreau să găsesc scuze, dar cred că am fost prea motivate. Toate ştim unde am greşit! Sincer nu mă mai gândesc, sunt foarte optimistă de felul meu, dar trebuie să avem o altă atitudine, să jucăm tare şi să ne apărăm bine. Fără apărare nu faci nimic! Apărare şi alergare“, a spus Crina Pintea.

România nu a jucat niciodată într-o finală la Campionatul European, deşi a ajuns de 12 ori la această competiţie, din cele 13 posibile.

România: Dedu, Dumanksa – portari; Udriştoiu, Geiger, Buceschi, Perianu, Laslo, Ardean-Elisei, Pintea, Florică, Raţiu, Băcăoanu, Chiper, Dragut, Bazaliu. Antrenor: Ambros Martin

Rusia: Sedoykina, Trusova – portari; Kuznetsova, Kochetova, Dmitrieva, Sen, Vyakhireva, Sudakova, Samokhina, Makeeva, Malaşenko, Managarova, Skorobogatcenko, Petrova, Frolova, Snopova. Antrenor: Yevgeni Trefilov

Olanda, adversara României în meciul pentru bronz

Naţionala României va înfrunta Olanda în meciul pentru bronz la CE din Franţa, în timp ce în finală se vor înfrunta Franţa şi Rusia.
Franţa a învins clar Olanda în a doua semifinală de vineri, cu scorul de 27-21 (12-11), după o repriză secundă de excepţie.
În finala competiţiei, Franţa va înfrunta campioana olimpică, Rusia, care a întrecut România cu 28-22 (16-15), în prima semifinală de vineri. Meciul pentru aur, o revanşă după ce echipa lui Evgheni Trefilov s-a impus la Rio de Janeiro, în 2016, cu 22-19 în faţa Franţei, se va juca duminică, de la ora 18.30. Rusia şi Franţa au fost adversare şi în primul meci de la EURO 2018, Rusia câştigând cu 26-23.
În finala mică, de la ora 15.00, România va juca împotriva echipa Olandei. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în grupa principală, echipa antrenată de Helle Thomsen (ex-CSM Bucureşti) câştigând cu 29-24.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...