27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“, la prima ediţie

Gala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“, la prima ediţie

Tinerele talente din judeţ vor fi premiate în cadrul Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“, eveniment organizat de DJST Dolj, Primăria Craiova şi AJF Dolj, care va avea loc miercuri, 19 decembrie, de la ora 16.00, la Filarmonica „Oltenia“. Gala a fost anunţată joi, în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte edilul Mihail Genoiu, fiica regretatului Ilie Balaci, Lorena, şi conducătorul AJF Dolj, Horaţiu Stănescu.

„Am luat această hotărâre, de a constitui gala de premiere a celor mai buni juniori din fotbalul doljean, ca omagiu adus lui Ilie Balaci. Vrem să fie un moment de bucurie de data aceasta pentru tinerii fotbalişti. Am avut puţin timp la dispoziţie ca să organizăm şi un turneu, dar promitem că de la anul va avea o altă amploare“, a spus primarul Mihail Genoiu.

„Este un moment foarte dificil pentru mine, o parte din inimă râde, cealaltă plânge, nu aş fi vrut să fiu aici în acest mod. Mă bucur că domnul primar Genoiu s-a gândit să se organizeze această gală pentru tata şi să-i cinstim memoria aşa cum se cuvine. Tata a iubit copiii, a iubit tinerele talente şi a avut ceva special pentru Craiova, pentru că am spus-o de nenumărate ori, a fost un excelent ambasador al acestui oraş. Şi-a dorit foarte tare ca să se descopere talentele acestui judeţ şi ca echipa Universitatea Craiova să folosească foarte multe produse ale Doljului. Îmi doresc să continuu activitatea lui şi această gală să fie doar primul pas pentru a-i păstra memoria vie“, a comentat Lorena Balaci.

„Şi pentru mine e greu, un ochi plânge, celălalt râde. Aşa cum promiteam la începutul mandatului meu, unul dintre ebiective era să organizăm o gală a fotbalului doljean şi iată că se realizează acest lucru, dar, din nefericire, această primă ediţie coincide cu decesul marelui Ilie Balaci. Trebuie să ne cinstim legendele, pentru că Ilie Balaci a fost de legendă“, a afirmat Horaţiu Stănescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS