12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) / Tricolorele s-au jucat cu nervii suporterilor. România - Spania, scor 27-25 la CE

Handbal (f) / Tricolorele s-au jucat cu nervii suporterilor. România – Spania, scor 27-25 la CE

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat, ieri seară, în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), în cel de-al doilea meci din Grupa principală II a Campionatului European din Franţa, la capătul a două reprize distincte, prima slabă, a doua excelentă.

România: Neagu (7 goluri), Pintea (6), Buceschi (4), Florică (3), Geiger (2), Ardean-Elisei (2), Perianu (1), Laslo (1), Chiper (1). Selecţioner: Ambros Martin.

Spania: Gonzalez (6), Pena (5), Fernandez Fraga (5), Hernandez (4), Martin (3), Navarro (1), Lopez (1). Antrenor: Carlos Viver.

„A fost un meci destul de intens, mă bucur că am reușit să câștigăm. Știam că Spania este o echipă luptătoare. Cel mai important este că am reușit să câștigăm. Nu am jucat la cel mai înalt nivel. Dar spiritul de echipă și lupta nu ne-au lipsit. În final am reușit. Cred că Spania a vrut să facă un meci bun. Cel mai important este că ne-am impus, am întâlnit o echipă cu jucătoare valoroase“, a declarat portarul Denisa Dedu, la TVR 1.

„Ne-am dorit să începem meciul într-un mod diferit, poate pe parcurs să fi rotit mai mult şi jucătoarele, nu am putut, Spania a jucat fără nicio presiune, nu mai avea nicio şansă. Dar au arătat şi cu Olanda foarte bine, când merita să câştige. Am suferit mult, dar am terminat meciul cu sentimente bune. Sunt fericit pentru faptul că am reuşit să ne ridicăm din momentele dificile. A fost destul de plăcut să vezi cum echipa reacţionează în astfel de situaţii grele, spiritul de luptă, ce caracter şi personalitate are“, a comentat selecţionerul României, Ambros Martin.

Astăzi, cu Ungaria

Tricolorele joacă astăzi, de la ora 19.00, un meci pentru calificarea între cele mai bune patru naţiuni la Campionatul European, adversare fiindu-le o rivală istorică, Ungaria, care la rândul ei mai speră la o calificare în semifinale. România şi Ungaria s-au întâlnit ultima dată la Campionatul European din 2016, câştig de cauză având fetele noastre cu 29-21.

„E important să ne recuperăm, din nefericire nu avem timp de odihnă. Vom trata foarte serios partida. Le cunosc bine pe unguroaice. Dar important este ce facem noi. Vrem să intrăm montate“, a spus Denisa Dedu.

„Ar trebui să primi nişte explicaţii pentru faptul că suntem nevoiţi să jucăm două meciuri la rând într-un moment atât de important al competiţiei, iar mai devreme am fost nevoiţi să stăm trei zile. Din punct de vedere fizic nu suntem la cel mai bun nivel, Ungaria va avea un avantaj. Acum, când suntem tot mai aproape de obiectiv, jucăm cu foarte multe emoţii. Nu presiune, ci emoţii, pentru că avem visul în propriile noastre mâini. Vom juca pentru victorie, trebuie să facem o treabă foarte bună pentru a câştiga. Nu ne putem gândi la un anumit rezultat, ci trebuie să pregătesc echipa pentru a câştiga“, a declarat Ambros Martin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS