10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu, la un pas de W Series

Alexandra Marinescu, la un pas de W Series

Pilotul român de curse Alexandra Marinescu a fost selectat să concureze pentru un loc pe grila de start a noii competiţii W Series, dedicată exclusiv femeilor. W Series este prima competiţie de gen şi va debuta în primăvara anului viitor, cu etape pe circuite din Europa care au găzduit inclusiv curse de Formula 1. Craioveanca de 18 ani a trecut cu brio peste preselecţie, care s-a făcut în baza CV-ului trimis, având unul destul de stufos. Alexandra şi-a început cariera de pilot în karting la vârsta de nouă ani, în 2009, şi a cunoscut imediat succesul întrucât a marcat prima sa victorie în același an. Tranziţia la cursele de maşini a fost făcută în 2013, prin participarea la Ginetta Junior Scholarship (UK). Primul contact cu un monopost s-a produs în 2014, când a concurat în Skip Barber Summer Series (USA). Ca rezultate, a fost vicecampioană naţională în 2011, având 14 victorii şi 19 clasări pe podium.

„Această etapă preliminară a fost anunţată prin septembrie pe site-urile de specialitate şi imediat cum am văzut anunţul pe internet am trimis CV-ul meu cu istoricul de curse şi cu povestea mea, pentru că a trebuit să mă las timp de doi ani de curse din cauza bugetului. Din circa 150 de fete care au aplicat, organizatorii au ales 55, printre care și pe mine. Sunt extrem de fericită să mă număr printre piloţii calificaţi pentru următoarea etapă de selecţie în W Series. Spun asta pentru că sunt o susţinătoare a ideii că talentul nu cunoaşte gen şi că femeile şi bărbaţii ar trebui să aibă şanse egale în competiţiile cu motor, la fel ca în oricare altă întrecere. Este extrem de important ca numărul femeilor să crească în competiţii precum Formula 1, fie că este vorba despre piloţi, mecanici, ingineri sau şefi de echipă“, a declarat Alexandra Marinescu, pentru GdS.

În ianuarie îşi poate vedea visul cu ochii

Pentru Alexandra Marinescu, adevărata „bătălie“ va avea loc în intervalul 24-28 ianuarie 2019, când va merge în Austria şi fi supusă mai multor teste dificile, iar dacă va trece cu bine va concura într-una dintre cele mai interesante competiţii auto. Unul dintre motivele pentru care W Series a devenit extrem de populară în lumea sporturilor cu motor este legat de faptul că toate costurile logistice, precum şi cele necesare pregătirii şi participării în competiţie sunt suportate de către organizatori.

„În ianuarie o să avem multe probe de dat în Austria, o să avem teste pe pistă, pe simulator, de rezistenţă fizică, de telemetrie, precum şi de cunoştințe tehnice. Dacă voi trece cu bine, voi concura la un campionat similar celui din Formula 3, ceea ce ar fi un vis împlinit pentru mine. Ar fi o oportunitate foarte mare pentru mine, mai ales că sunt premii mari în bani, iar cursele se ţin în aceleaşi weekenduri cu campionatul DTM din Germania şi ar fi o foarte bună acoperire media, ar fi mult mai uşor să-mi găsesc sponsori pentru anul viitor, când pot să trec în GP2. Repet, lipsa sponsorizării m-a ţinut departe de competiţii în ultimii doi ani, însă mă simt mai motivată ca niciodată să ies din nou pe circuit şi să realizez tururi din ce în ce mai rapide. Faptul că de data aceasta nu va trebui să mă gândesc dacă vom avea bani şi pentru următoarea cursă, va elimina o mare presiune atât de pe umerii mei, cât şi ai familiei. Mai mult decât atât, toţi piloţii vor avea şanse egale, pentru ca vom concura cu monoposturi identice şi nu vor mai fi discrepanţe în privinţa bugetelor pentru cauciucuri sau alte necesități“, a explicat Alexandra Marinescu, care mai are o pasiune, modellingul, pe care îl practică de la 14 ani, fiind sub contract cu o casă de modă din Craiova.

Participarea în W Series nu numai că este gratuită, dar organizatorii pun la bătaie şi premii în valoare totală de 1,5 milioane de dolari. De menţionat că printre arbitri se vor număra şi foştii piloţi de Formula 1 David Coulthard şi Alex Wurz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS