8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Au respectat tradiția! Craiova a stat bine la statistică, nu și pe tabelă

Fotbal / Au respectat tradiția! Craiova a stat bine la statistică, nu și pe tabelă

Timp de două săptămâni Devis Mangia, staff-ul și echipa sa au pregătit meciul de la Botoșani. Teoretic, pentru că practic nu s-a prea văzut acest lucru, Universitatea „reușind“ să piardă ieri seară, din nou, cu 2-1, și să ajungă astfel la șase înfrângeri pe terenul botoșănenilor din tot atâtea jocuri.

În prima repriză, pe teren a existat o singură echipă cea a Botoșaniului, care a marcat ce-i drept două goluri norocoase, cu largul concurs al lui Mirko Pigliacelli, căruia nu trebuie să-i imputăm însă și insuccesul.

Gazdele au deschis scorul prin Fabbrini, care l-a surprins pe Pigliacelli cu un șut de la15 metri, mingea oprindu-se în vinclu (’25, 1-0).

Suporterii Craiovei au simțit un gust amar câteva minute mai târziu, când Mihai Roman, jucător inofensiv cât a îmbrăcat tricoul Științei, a centrat în careu pentru Fulop, care i-a luat fața lui Pigliacelli și a trimis cu capul în plasă (’36, 2-0).

Au „înviat“ după pauză, dar eforturile nu au fost suficiente

A doua repriză a fost dominată copios de Universitatea, care nu a găsit însă drumul decât spre un gol, cu mențiunea că ar fi trebuit să beneficieze de cel puțin două lovituri de pedeapsă. Arbitrul Istvan Kovacs a avut „orbul găinilor“ și nu a dictat penalti la un henț clar al lui Papa și la o tragere de mână a lui Burcă asupra lui Glavina, spre final.

Alb-albaștrii au redus din diferență prin Mateiu, care a reluat bine cu capul, de la șapte metri, o centrare venită de pe stânga de la Bancu (’79, 2-1).

Oltenii au încheiat meciul în atac, forțând egalarea, dar Dimitrov, Fedele și Koljic s-au precipitat în fața porții.

FC Botoșani: Pap – Patache, Miron, Burcă, Dumitraș (’43, Chitoșcă) – Papa, Karaboue (’85, Târșa) – Golofca (’73, Ongenda), Fulop, Fabbrini – M. Roman. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Kelic, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț (’46, Meza Colli), Mihăil (’75, Fedele), Burlacu (’62, Glavina) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Patache ’54, Golofca ’64 / Mihăilă ’17, Dimitrov ’34, Bărbuț ’39, Kelic ’46, Bancu ’68.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Mihai Amorăriței.

Observatori: Florin Hâncu, Marin Petrache.

Statistica jocului: posesie 35%-65%, ocazii de gol: 6-9, șuturi pe poartă: 4-4, șuturi pe lângă poartă: 2-5, lovituri libere: 14-16, cornere: 0-13, ofsideuri: 1-3, aruncări de la margine: 16-31, intervenții portar: 3-2, faulturi: 15-11, cartonașe galbene: 2-5.

După acest insucces, Universitatea Craiova ocupă locul patru după 16 etape, cu 26 de puncte, iar în etapa viitoare va întâlni pe Dunărea Călărași, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 17.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Mangia, irascibil

La finalul jocului, antrenorul Științei, Devis Mangia, a fost foarte iritat și a răspuns nervos la întrebările de la flash inteviul de la Digi Sport.

„Da, am pierdut un meci din ultimele zece. Am jucat un meci normal, în prima repriză așa și așa, dar a doua a fost bună. Pentru mine este gata. Eu nu vorbesc de acum înainte de arbitri, dar, vă rog, nu vreau să aud că Universitatea Craiova este avantajată de arbitri. Asta pentru că cineva vorbește mai mult de Craiova, decât de echipa lui. Avem o echipă, avem jucători, nu a fost o problemă absența lui Mitriță. Pentru mine, astăzi nu a fost un meci tratat diferit față de unul cu Chiajna, cu Hermannstadt. Nu am jucat slab, am făcut multe greșeli. Gata, acest meci este de domeniul trecutului, trebuie ne gândim la următorul“, aspus Mangia.

Mateiu: Un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil

Cel mai bun jucător al Craiovei din ultima perioadă, Alex Mateiu, nu s-a împăcat cu rezultatul de pe tabelă și a admis că este pusă în pericol și prezența în play-off.

„De fiecare dată am pierdut, de fiecare dată am jucat pe aceeași vreme la Botoșani… Bravo lor, îi felicit, dar nu cred că meritau victoria. Un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil. Dacă arbitrul Kovacs nu a dat penaltiuri la acele faze, cu siguranță nu au fost! E un arbitru dintre cei mai buni… Prima repriză a fost a lor, cu noroc au marcat două goluri, iar a doua a fost în totalitate a noastră. Suntem la o distanță destul de mare de primele locuri, păcat, dar sperăm să acumulăm cât mai multe puncte. Poate nu prindem nici play-off-ul… Toate echipele sunt bune. Gaz Metan joacă foarte bine, Sepsi, Dunărea Călărași, toate. E un campionat echilibrat, putem să câștigăm cu oricine și să pierdem cu oricine. Sunt 14 echipe foarte bune anul acesta“, a comentat Alex Mateiu.

Bancu: Este greu fără Mitriță

La rândul său, căpitanul Universității, Nicușor Bancu, a recunoscut jocul mai slab și a afirmat că poate ar fi stat altfel lucrurile dacă pe teren s-ar fi regăsit și Alex Mitriță – suspendat pentru acest joc.

„În prima repriză nu am făcut un marcaj preventiv cum trebuie, asta a fost la primul gol, iar la al doilea a fost o lipsă de comunicare. La pauză am vorbit să încercăm să întoarcem rezultatul. A doua repriză a fost foarte bună, ne-am creat ocazii, dar, din nefericire, nu am reușit să marcăm mai mult. Din teren am văzut penaltiuri la acele faze, am cerut unsprezece metri lui Istvan, dar el a spus că nu au fost. Se pare că este mai greu fărăMitriță, dar și așa ne-am creat ocazii, însă nu am reușit să marcăm. Dacă era Mitriță, poate reușea el s-o bage în poartă. Dacă nu vom continua să acumulăm puncte, o să picăm mai jos în clasament, dar eu zic că avem o echipă bună și nu trebuiesă nefacem griji în privința play-off-ului. Sperăm să ne revenim până la meciul cu Călărași și să câștigăm“, a spus Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS