Acasă Sport SCM Craiova nu va avea viaţă uşoară în Cupa EHF

SCM Craiova nu va avea viaţă uşoară în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal SCM Craiova şi-a aflat joi, în urma tragerii la sorţi de la Viena, adversarele din faza grupelor din Cupa EHF, competiţie pe care anul trecut a câştigat-o, obţinând astfel cel mai important trofeu din istoria clubului. Gruparea din Bănie a fost repartizată în Grupa D, alături de formaţiile Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia), Super Amara Bera Bera (Spania) şi Nykobing Falster Handbold – NFH (Danemarca).
SCM Craiova, care a obţinut calificarea în grupe după 19-17 şi 19-18 cu Borussia Dortmund, a mai întâlnit-o în acest sezon pe Podravka, fiind învinsă cu 22-21 (12-14), în finala unui turneu preliminar al Ligii Campionilor. Podravka a venit în Cupa EHF după ce s-a clasat pe ultimul loc în Grupa C a Ligii Campionilor, cu o singură victorie, cu HC Thuringer.
A doua adversară, Super Amara Bera Bera, a eliminat în faza anterioară echipa ungară Dunaujvarosi Kohasz KA, după 26-18 (deplasare) şi 22-23 (acasă), în timp ce Nykobing a câştigat ambele partide cu formaţia suedeză H 65 Hoöos HK, 27-24 şi 27-23.

Burcea: Vor fi meciuri grele

Antrenorul principal al SCM Craiova, Bogdan Burcea, este sigur că handbalistele sale vor avea o misiune dificilă.
„Este o grupă cu adversari dificili. De fapt, consider că nicio echipă din cele care s-au calificat în grupe nu este accesibilă. Vor fi meciuri grele, însă prioritar pentru mine este ca fetele să se refacă și să începem faza grupelor într-o formă cât mai bună. Cu Podravka vor fi alte meciuri, față de jocul din barajul pentru calificarea în Liga Campionilor“, a comentat antrenorul echipei SCM Craiova, Bogdan Burcea, pentru site-ul oficial al clubului.
Altfel, cu câteva zile înainte de tragerea la sorţi, într-o conferinţă de presă, Burcea semnala conducătorilor clubului faptul că are nevoie ca măcar o jucătoare de valoare să-i fie adusă în această iarnă, dacă se vrea calificarea în fazele superioare ale Cupei EHF.
Programul meciurilor din Grupa D este următorul:
– etapa I: 5/6.01.2019: SCM Craiova – Nykobing Falster Handbold;
– etapa a II-a: 12/13.01.2019: Super Amara Bera Bera – SCM Craiova;
– etapa a III-a: 19/20.01.2019: SCM Craiova – Podravka Vegeta;
– etapa a IV-a: 26/27.01.2019: Podravka Vegeta – SCM Craiova;
– etapa a V-a: 02/03.02.2019: Nykobing Falster Handbold – SCM Craiova;
– etapa a VI-a: 09/10.02.2019: SCM Craiova – Super Amara Bera Bera.

Nici Măgura Cisnădie nu are motive de bucurie

Cealaltă reprezentantă a României în Cupa EHF, Măgura Cisnădie, va evolua în Grupa A, alături de SG BBM Bietigheim (Germania), Team Esbjerg (Danemarca) şi Storhamar Handball Elite (Norvegia).
Măgura a trecut în turul al treilea preliminar de Zvezda Zvenigorod (Rusia), după 24-29 şi 26-18. SG BBM Bietigheim s-a clasat pe ultima poziţie în grupa campioanei României, CSM Bucureşti, în Liga Campionilor. Team Esbjerg a câştigat ambele meciuri cu Paris 92, 29-28 şi 31-25, iar Storhamar Handball Elite a trecut de formaţia maghiară Erd HC, după 28-29 şi 32-27.
Formaţia sibiană va juca primul meci în deplasare, cu Esbjerg (5-6 ianuarie), iar ultimul va fi programat în deplasare, cu Bietigheim (9-10 februarie).
În Grupa B au fost repartizate IK Savehof (Suedia), Siofok KC Hungary (Ungaria), TusSies Metzingen (Germania) şi Herning-Ikaast Handbold (Danemarca), iar din Grupa C fac parte Larvik HK (Norvegia), ES Besancon Feminin (Franţa), Viborg HK (Danemarca) şi Kuban Krasnodar (Rusia).

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version