29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Mangia, îndrăgostit de „U“ Craiova. Vezi ce a declarat în presa italiană!

Fotbal / Mangia, îndrăgostit de „U“ Craiova. Vezi ce a declarat în presa italiană!

Antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, a profitat şi el de întreruperea campionatului şi s-a repezit pentru câteva zile în Italia natală, pentru a petrece puţin timp cu familia. Strategul Ştiinţei a fost intervievat de site-ul calciomercato.com despre munca sa din România, iar acesta a folosit cuvinte „dulci“ la adresa Universităţii Craiova, subliniind ideea că este fericit în Bănie.

„Mă simt bine în România, fiindcă sunt la un club care vrea să crească şi pas cu pas îşi fixează nişte obiective. Important e să se evite stagnarea, dacă ne oprim, nu-mi face plăcere“, a spus fostul selecţioner al naţionalei Under-21 a Italiei, vorbind şi despre nivelul Ligii I: „Primele trei-patru echipe sunt comparabile cu cele de pe primele locuri în Serie B în Italia sau cu cele care luptă să rămână în Serie A. CFR Cluj şi FCSB sunt cele mai puternice, asta şi fiindcă au mijloace importante“.

Vrea în vârful clasamentului

Devis Mangia a cucerit Cupa României în sezonul trecut cu Universitatea Craiova, apoi şi-a prelungit contractul până în 2021 cu gruparea din Bănie, stabilindu-şi obiective înalte, mai scrie sursa citată.

„Să ne consolidăm la vârful clasamentului, pentru a lupta pe termen lung cu CFR Cluj şi Steaua. Acesta e obiectivul sportiv, dar mai există şi unul economic, cel de a creşte şi a vinde jucători. Avem un buget de şase milioane şi jumătate de euro, dar în acest an am vândut jucători pentru cinci milioane şi jumătate. Avem câţiva jucători foarte interesanţi, trei dintre ei sunt şi la naţională. La Craiova se poate juca fotbal! Proiectele încep să fie realizate. Primii bani care sunt cheltuiţi sunt de regulă pentru centrul sportiv, terenuri, săli, echipamente moderne şi de calitate. Acela e punctul de plecare. Apoi vine stadionul. Avem unul de nivel european, de 30.000 de locuri, foarte modern“, a explicat italianul, precizând că are raporturi „foarte bune“ cu finanţatorul clubului, Mihai Rotaru: „Discut doar cu el, fiindcă nu vrea directori sportivi. (…) E frumos să vezi că promisiunile sunt respectate în totalitate“.

E hotărât să-şi ducă la sfârşit contractul

Întrebat dacă se gândeşte să se întoarcă în Italia, Mangia nu a părut încântat de ideea despărţirii de Craiova în momentul de faţă.

„Nu exclud nimic, dar îmi place să locuiesc în străinătate. După experienţa cu naţionala Under-21, poate fiindcă se călătorea mult, a încolţit în mintea mea ideea să antrenez în afara Italiei. Exista bariera limbii, dar engleza m-a ajutat şi restul vine de la sine. Înainte de a mă despărţi de Craiova şi de un conducător ca acela pe care îl am, ar trebui să mă gândesc bine, chiar foarte bine. Repet: aici se poate juca fotbal şi un antrenor doreşte doar asta“, a menţionat Devis Mangia, care a dezvăluit că în sezonul 2013-2014 a existat posibilitatea să fie numit pe banca lui AC Milan, într-un moment când formaţia lombardă se pregătea să se despartă de Massimiliano Allegri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS