Campionatele Mondiale Under 23 la lupte, desfăşurate recent la Bucureşti, s-au încheiat cu un bilanţ foarte bun pentru delegaţia României, sportivii noştri obţinând în total opt medalii: două medalii la greco-romane, trei la lupte feminin si trei la lupte libere.

Una dintre medalii a fost obţinută de sportiva CS Universitatea Craiova, Alexandra Anghel (foto dreapta), care a devenit vicecampioană la lupte, categoria 72 kg. Gruparea alb-albastră l-a mai avut la lot şi pe Ştefan Coman, însă acesta a pierdut in optimi.

Celelalte medalii ale României au fost obţine de următorii sportivi: Ştefania Priceputu (născută în Craiova şi legitimată la Steaua) – bronz la categoria 50 kg lupte feminin, Andreea Ana – bronz la categoria 53 kg lupte feminin, Mihai Mihuţ – bronz la categoria 63 kg greco-romane, Nicu Ojog – argint la categoria 82 kg greco-romane, Omaraskhab Nazhmudinov – bronz la categoria 79 kg lupte libere, Nikolai Okhlopkov – bronz la categoria 61 kg lupte libere, Maxim Vasilioglo – argint la categoria 74 lupte libere.

Prin acest bilanţ, tricolorii au depăşit obiectivele Mondialului organizat în premieră în România.

În cadrul unei ceremonii speciale, președintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a acordat o plachetă specială lui Gheorghe Berceanu, campion olimpic și Ambasador Oficial al CM de lupte U23 de la Bucureşti.