17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDarren Cahill, despre Simona Halep: Nu ia bani de la Federaţia Română pentru a juca la FedCup. Cele mai mai frumoase momente din cei patru ani de colaborare

Darren Cahill, despre Simona Halep: Nu ia bani de la Federaţia Română pentru a juca la FedCup. Cele mai mai frumoase momente din cei patru ani de colaborare

Antrenorul Darren Cahill a vorbit, într-un interviu pentru WTA, despre cele mai mai frumoase momente petrecute alături de Simona Halep în cei patru ani de colaborare. Australianul a lăudat-o pentru că-şi ajută colegii în circuit şi pentru cum a depăşit presiunile de a câştiga primul turneu Grand Slam, scrie Mediafax.

„Cel mai bun meci al Simonei? Este greu să nu iei în seamă finala câştigată la Roland Garros. Pentru Simona a fost greu să înfrunte presiunea din partea publicului, a propriilor aşteptări şi să încerce să treacă peste faptul că fusese în trei finale înainte, dar nu le-a câştigat. Şi-a schimbat însă atunci stilul de joc, s-a concentrat şi a câştigat. De departe, acela a fost cel mai tare meci al acestui an. Am colaborat împreună timp de 3-4 ani, a fost un roller-coaster, cu emoţii şi momente incredibile, dar şi cu perioade grele”, a declarat Darren Cahill, într-un interviu pentru site-ul WTA.

Sunt de acord cu Politica de confidențialitate.

Australianul a complimentat maniera în care Simona Halep a reuşit să treacă peste toate presiunile asupra sa şi să câştige primul titlul de Grand Slam din carieră. „Cel mai important este cum creşti şi depăşeşti momentele dificile. Poţi fie să începi să-ţi plângi de milă, fie poţi învăţa din acele experienţe. Iar Simona este o profesionistă desăvârşită. Dacă analizezi acele experienţe, vezi că s-a întors pe teren, a muncit şi mai mult şi şi-a acordat continuu oportunităţi pentru a avea succes. Presiunea pe care a avut-o asupra ei de a câştiga primul Grand Slam a fost enormă, sunt foarte mândru de ea că s-a descurcat şi a reuşit să câştige. Acestea sunt momentele cu care te mândreşti în antrenorat. Persoana care este în afara terenului de tenis este mult mai bună decat orice rezultat a reuşit. Lucrurile pe care voi nu le vedeţi sunt cele care fac diferenţa pentru mine”, a spus Cahill.

Antrenorul a dezvăluit că Simona Halep nu acceptă recompense financiare pentru prezenţele în FedCup.

„Ea nu ia bani de la Federaţia Română pentru a juca la FedCup, le dă bani colegilor din România pentru cheltuielile din circuit, care sunt substanţiale. Sponsorizează şi o echipă de hochei pentru fete. Şi pot da exemple ca acestea nenumărate. Sunt lucrurile pe care le face pentru oamenii din ţara ei, ajutorul pe care-l dă celor care nu au cu ce începe în viaţă, ştie că este privilegiată, a muncit mult pentru toate realizarile şi le merită din plin”, a completat Darren Cahill.

Simona Halep şi Darren Cahill nu vor mai colabora începând cu 2019. Australianul a invocat motive familiale, care au dus, în cele din urmă, la încetarea parteneriatului care i-a adus româncei un titlu de Grand Slam, la Roland Garros. Simona Halep a traversat cea mai bună perioadă a carierei sale alături de antrenorul australian, care a condus-o spre culmile gloriei în tenisul mondial feminin.

 

Vă reamintim că Darren Cahill a anunâat despărțirea de Simona Halep, motivând că în acest an vrea să petreacă mai mult timp alături de copii.

 

++++

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS