16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria cu Corona, „pansament“ pentru meciul de la Dortmund

Victoria cu Corona, „pansament“ pentru meciul de la Dortmund

Echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a impus greu, dar meritat, scor 23-17 (12-10), în partida susținută miercuri seară, în Sala Polivalentă din Bănie, în fața formației Corona Brașov, contând pentru etapa a 9-a din Liga Florilor. De menționat că, înainte de startul partidei, doi dintre antrenorii Craiovei, principalul Bogdan Burcea și secundul Grigore Albici, au primit distincții din partea FR de Handbal, mai exact titlurile de antrenori emeriți, pentru performanțele de anul trecut.

SCM Craiova: Dzhukeva, Stanciu, Curmenț, Ianași (1), Trifunovic, Șelaru (1), Tănasie, Țicu (7), Nikolik (3), Seric, Gjorgjievska, Colac, Tătar, Vizitiu (2), Zamfir (8).

Corona Brașov: Hosu, Ciuciulete, Buceshi (4), Chiper (2), Pătuleanu, Vetkova (1), Chiricuță (2), Lopătaru, Tămaș (2), Dmitrovic (5), Bucur (1), Tatalovic, M. Popescu, Ciclan.

În urma acestui succes, SCM Craiova a urcat pe locul cinci în Liga Florilor, cu 15 puncte, iar în etapa viitoare va evolua tot pe teren propriu, în compania grupării Minaur Baia Mare, meciul fiind programat joi, 15 noiembrie, ora 17.30 (TVR).
Până la acea confruntare, formația antrenată de Bogdan Burcea va susține prima manșă din turul trei preliminar al Cupei EHF. SCM Craiova joacă duminică, de la ora 14.30, în Germania, cu Borussia Dortmund, manșa a doua urmând să fie susținută în Bănie, pe 18 noiembrie, de la ora 18.00.

Optimiste, dar cu măsură

La finalul întâlnirii, antrenorul vicecampioanei României, Bogdan Burcea, s-a bucurat de reuşita elevelor sale, considerând că victoria a venit ca un „pansament“ pentru ultima perioadă, sperând totodată într-o prestaţie bună în Germania, contra Borussiei Dortmund.

„Victoria a venit, într-adevăr, în urma unei evoluţii mai modeste, dar nicio secundă nu am jucat cu cuţitul la os. Portarii nu au avut un aport foarte bun, dar s-au completat cu apărarea. Trebuie ca în meciurile următoare poarta să se ridice la nivelul prestaţiei jucătoarelor de câmp. Îmi felicit fetele, sper să ne refacem cât mai repede şi de aici înainte ne preocupăm doar de partida de la Dortmund“, a spus Burcea.

La rândul lor, handbalistele Craiovei au admis că şi-au luat doza de moral şi aşteaptă încrezătoare meciul din Cupa EHF.

„Este o victorie foarte importantă, după o perioadă proastă pentru noi. Aveam nevoie de această victorie, mai ales pentru moral, pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu în Germania şi trebuia să ne mobilizăm. Cu siguranţă, va fi un meci foarte greu, dar, cu siguranţă, vom da totul pe teren. Îmi doresc să dăm cât mai multe goluri şi să câştigăm. Le-am studiat pe nemţoaice, sunt foarte bătăioase, ambiţioase, dar sper ca atitudinea noastră să fie foarte bună“, a afirmat Ana Maria Ţicu.

„Este o victorie cu multe sacrificii, muncită, suntem o adevărată echipă. Am promis că vom lupta până la capăt şi vreau să le mulţumesc acestor oameni care ne iubesc cu adevărat şi sunt alături de noi atât la bine, dar mai ales la greu. Este o victorie bună pentru moralul nostru. Vom merge la Dortmund să luptăm 60 de minute şi ne dorim din tot sufletul să facem un joc cât mai bun“, a menţionat Cristina Zamfir.

„A fost victoria echipei, iar asta a fost cea mai bună evoluţie a mea. Sper ca «nebunia» mea să ajute echipa în continuare. Sperăm să avem un joc foarte bun în Germania şi să ne întoarcem cu o victorie“, a punctat Bianca Curmenţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS