11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / „Leii“ au fost stăpânii. Victorie pentru Ilie Balaci

Fotbal / „Leii“ au fost stăpânii. Victorie pentru Ilie Balaci

„U“ Craiova – FCSB 2-1

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 30.000.

Au marcat: Elvir Koljic (’50), Matteo Fedele (’72) / Renato Kelic (’8 – autogol).

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic – Bărbuț (’65, Meza Colli), Mateiu, Fedele, Bancu – Mihăilă (’85, Burlacu), Koljic, Mitriță (’90+4, Ferreira). Antrenor: Devis Mangia.

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Filip, Morais – O. Popescu (’60, Teixeira), Nedelcu – Man, Tănase (’46, Moruțan), Coman (’76, Rusescu) – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonașe galbene: Mateiu ’44, Fedele ’45+3, Martic ’90+4 / F. Tănase ’31, Nedelcu ’45+3, Benzar ’90+2.

Cartonaş roşu: Junior Morais ’86.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mircea Mihail Grigoriu, Marius Nicoară; Iulian Dima.

Observatori: Corneliu Fecioru, Mihai Stancu.

Cu toate că durerea este incomensurabilă, suporterii Științei au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco“ duminică seară și au l-au umplut în totalitate, sperând ca favoriții să răpună FCSB-ul și să pună capăt complexului de 16 ani de nereușite.

Înainte de a trece porțile „templului“, suporterii olteni au aprins candele și lumânări și le-au depus la altarul improvizat pe esplanada arenei, acolo unde inițial a fost un tablou cu Iliei Balaci, apoi un tricoul cu numărul opt, flancat de două steaguri alb-albastre. Și-au cont continuat drumul cu flori albe în mâini, pentru că acestea aveau să atingă un alt moment în cadrul meciului.

Pe chipurile tuturor se citea amărăciunea, iar meciul cu FCSB parcă și-a pierdut din strălucire.

În primă fază au ieșit la încălzire elevii lui Dică, s-au auzit câteva fluierături și cam atât. A venit rândul „leilor“, iar entuziasmul a crescut, însă nu la cotele pe care le cunoșteam, la cotele unui astfel de derbi. Era mai puternică lovitura pricinuită de pierderea marelui Ilie Balaci, dar viața și fotbalul trebuiau să-și urmeze cursul.

Jucătorii revin pe tunel și ies în mod organizat, apoi salută publicul, asta în timp ce din Peluza Nord se auzea imnul Universității și se aprindeau telefoanele mobile, toate însoțite de următorul mesaj: „Ai redefinit fotbalul și ai adus glorie Craiovei și culorilor alb-albastre, azi plângem toți în memoria ta, Minune din poveștile copilăriei noastre…“.

S-a ținut un moment de reculegere, apoi s-a auzit fluierul lui Marcel Bârsan.

În minutul opt au picat un autogol și multe flori

Momentele dedicate lui Ilie Balaci nu s-au încheiat. În minutul 8, cifră pe care „Minunea Blondă“ a purtat-o la Știința, nocturna a pierdut mult din intensitate, moment în care întreg stadionul a început să arunce cu flori spre teren, mulți aprinzând telefoanele creându-se o atmosferă greu foarte frumoasă.

Toate acestea fiind însoțite de scandări ale numelui lui Ilie Balaci. Momentul a fost ușor știrbit însă de un autogol al lui Renato Kelic, care a venit, culmea, exact în minutul opt, pe fondul unei delăsări ale apărătorilor olteni.

Momentul i-a trezit pe elevii lui Devis Mangia, care au căutat egalarea, dar tabela a rămas nemodificată până la pauză.

„După ce am văzut că am primit gol în minutul 8, am zis că e un semn de la domnul Balaci. Am fost uniți în vestiar, am spus că trebuie să jucăm pentru dânsul“, a spus Mitriță.

La reluare, Universitatea Craiova s-a dezlănţuit şi a reuşit să egaleze prin bosniacul Elvir Koljic, care, bine angajat de Cristi Bărbuţ (’50), a reluat din cădere, din centrul careului mare, surprinzându-l pe Bălgrădean.

După alte câteva minute bune de dominare, gruparea din Bănie a intrat în avantaj grație lui Matteo Fedele, care a plasat mingea de la 20 de metri la colțul din stânga al porții, „Pufi“ fiind mascat în momentul șutului (’72). De remarcat assistul lui paraguayanului Cesar Meza Colli, care a debutat în acest meci.


Universitatea a ratat şi un penalti prin Elvir Koljic, în minutul 88, la care portarul Cristi Bălgrădean (ex-Universitatea) a intuit colțul în care va șuta bosniacul. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un henţ al lui Junior Morais, pe linia porţii, brazilianul fiind eliminat.


Universitatea Craiova e neînvinsă de patru etape, în care a reuşit două victorii şi două egaluri și ocupă locul 5, cu 19 puncte, cu patru mai puțin decât liderul CFR Cluj. În etapa viitoare, formația olteană va evolua pe terenul Astrei Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS